Kiwie NFT i New York, spionverktøy og restriksjoner på elektriske scootere i Sverige. Teknologinyheter / artikkel

#DigitalFrokost

«Radio Naba» og «Latvijas Radio 1» «Digital frokost»-program – Din ukentlige dose med teknologinyheter. Teknologi, digital kultur og trender, dingser og anmeldelser, og nyheter i sosiale medier. «Digital Breakfast» kan høres direkte på «Radio Naba» og «Latvijas Radio 1» hver fredag ​​morgen, 10.05.

Programmet kan lyttes til i podcast-format på alle større streamingplattformer:

1. Kiwie lager en NFT-gatekunstsamling i New York

Det latviske gatekunstnerkollektivet «Kiwie» har sluppet sin syvende NFT-kolleksjon, som består av syv nyskapte kunstverk i New York, USA. I likhet med tidligere kolleksjoner er denne NFT-kolleksjonen nært knyttet til design i den virkelige verden – hvem eier NFT, eier maleriet på veggen, skriving Portalen «Labs of Latvia».

Sammen med kryptovalutaer har det dukket opp smart kontraktsteknologi, som gjør det mulig å bruke blokkjeder ikke bare for pengeoverføringer, men også for autentisering av ulike transaksjoner, inkludert presise kryptografiske algoritmer for å bestemme eieren av et kunstverk.

Tidligere publiserte og nå solgte NFT-samlinger ble laget i Latvia, Estland, Litauen, Montenegro, Bali og Spania, totalt 47 verk.

2. Virtuell virkelighet i tohodeseparasjonsoperasjonen

I Brasil ble det utført en felles tvillinghodeoperasjon, der implementeringen brukte virtuell virkelighet. Før den kritiske operasjonen, i flere måneder, jobbet team av leger fra forskjellige deler av verden i et virtuell virkelighetsrom, og prøvde ut forskjellige teknikker for å utføre operasjonen, basert på data samlet inn med datatomografi og magnetisk resonans.

I tillegg ble 3D-printede modeller av guttenes hjernevev og blodårer brukt i forberedelsesprosessen for en nærmere studie av disse.

Tre år gamle Bernardo og Arthur gjennomgikk en 27-timers operasjon som involverte nesten 100 medisinske ansatte i Rio de Janeiro. I en alder av fire ble guttene de eldste sammenflettede tvillingene, rapporter BBC.

3. Facebook annonserer inntektsfall for første gang

Facebook, verdens største sosiale nettverk av månedlige aktive brukere, sist februar for første gang rapportert på en nedgang i antall brukere, men nå i siste finansrapport meldte også morselskapet til Facebook-plattformen, Meta, det første nedgangen i inntekter sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Meta tjente 28,8 milliarder dollar fra april til juni, en nedgang på 1 % fra andre kvartal i år til andre kvartal 2021. Dette er første gang selskapet har rapportert en nedgang i inntektene siden offentliggjøringen av regnskapet. Økonomisk ustabilitet, vekstspurten til Tik Tok og nedgangen i reklamebransjen er noen av forklaringene på dette resultatet.

4. Australsk hacker tjente over $300 000 på å selge spionverktøy

Den australske hackeren Jacob Wayne John Keen ble arrestert i en alder av 24 for å ha laget og solgt et hackerverktøy for å utføre nettangrep rundt om i verden. Et trojansk verktøy utviklet av hackere kalt «Imminent Monitor» har blitt brukt til å samle inn personlig informasjon og spionere. Det anslås at siden 15-årsalderen har hackeren tjent over 300 000 USD på verktøyet.

Verktøyet, som hackeren solgte for 35 dollar stykket, gjorde det mulig for andre hackere fra rundt 128 land rundt om i verden å spionere på ofrene sine innen 2019, samle inn personlige data fra dem, ved å spore informasjonen som er lagt inn i dokumentene, samt overvåke dem med nettverkskameraene og mikrofonene til ofrene.

Arrestasjonen ble foretatt etter en global operasjon som ble satt i gang i 2017. Det globale oppdraget, kalt Operation Cephus, ble satt i gang etter at det australske føderale politiet mottok mistenkelig informasjon fra US Federal Bureau of Investigation (FBI) og fra Palo Alto Networks.TechSpot«.

5. Elektriske scootere skal ikke lenger være tillatt på fortau i Sverige

Sveriges infrastrukturminister Thomas Enerot har annonsert nye regler for brukere av elektriske scootere – fra 1. september vil det bli forbudt å bruke dem på fortau, i et forsøk på å gjøre livet tryggere og enklere for fotgjengere. kunngjøring Portal «Markør».

I sin uttalelse sa Enerot at å kjøre en elektrisk scooter på fortau øker risikoen for ulykker. De nye reglene sier at du fra 1. september kan få bot for å kjøre el-scooter på fortauet. I tillegg vil det være forbudt å parkere disse kjøretøyene på fortau og sykkelveier. Med den nye ordningen i Sverige vil elektriske sparkesykler være underlagt samme regler som sykler.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *