distribusjonssentre bryter massivt med helse- og sikkerhetsregler • TTM.nl

Det er fortsatt mye som skjer i oppfyllelsessentre. DC-er bryter massivt med helse- og sikkerhetsregler. Fire av fem DC-er vil være skyldige i dette. Sikkerhet i distribusjonssentraler er ikke gitt. En upublisert rapport fra arbeidstilsynet beviser det nok en gang.

Fire av fem oppfyllelsessentre brøt helse- og sikkerhetsforskrifter i fjor. Dette mener daglige NRC, som hadde tilgang til den upubliserte rapporten fra det nederlandske arbeidstilsynet. Distribusjonssentralene brøt sikkerhetsregler, fulgte ikke koronaregler (som å holde en og en halv meters avstand) eller arbeidet der var fysisk eller psykisk for tungt, skriver avisen.

Arbeidstilsynet inspiserte to hundre distribusjonssentraler i fjor. Av disse brøt 163 reglene minst én gang. Arbeidstilsynet spesifiserer ikke hvilke distribusjonssentraler det gjelder.

Ingen fallsikring

I 20 tilfeller var overtredelsene så alvorlige at tilsynet stanset arbeidet «fordi det var alvorlig fare for arbeiderne». For eksempel samles bestillinger fra høye stativer. Noen ganger var disse ikke pansret, slik at ansatte kunne falle fra ni meters høyde.

547 lovbrudd

I fjor identifiserte tilsynet 547 brudd, hvorav 28 var «svært alvorlige» brudd. Ti ganger har en kontrollør skrevet en god rapport, som kan ilegges bot på grunnlag av.

Grunn til at arbeidstilsyn gjør DC til en spydspiss innen 2022. Fokuset er på kamp underbetaling, ulovlig arbeid, utnyttelse av arbeidskraft og redusere ulykker under lasting og lossing, annonserte tjenesten sent i fjor.

Kilde: Lager totalt

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *