Joint Response Force tester forsvarsberedskapen i Baltikum og Nord-Europa

Opprettelsen av en felles responsstyrke er et britisk initiativ, hvis implementering ble kunngjort på NATO-toppmøtet i Wales, da forsvarsministrene til initiativets medlemsland signerte et intensjonsavtale om opprettelsen av denne styrken. I september 2014 startet arbeidet med å skape strukturen til disse styrkene, fastsette oppgaver og mål for medlemslandene.

De viktigste fordelene med Latvias deltakelse i Joint Response Force er å utdype samarbeidet med Storbritannia og andre nordiske land, utvikle de væpnede styrkenes evner, samt muligheten for å utvikle et praktisk partnerskap, nye kapasiteter og forbedre den gjensidige kompatibiliteten til de væpnede styrkene. kapasiteten til de væpnede styrkene i internasjonale militærøvelser.

Den britisk-ledede Joint Response Force er en høyberedskapsstyrke som er i stand til å reagere raskt på enhver krise i ethvert miljø, i stand til å utføre fullspekteroperasjoner og svare på utviklingen av enhver krise for å forhindre dens mulige eskalering, inkludert ved å delta i FN-aktiviteter, NATO og EU-operasjoner.

Joint Response Force ble etablert 30. november 2015 av Storbritannia, Danmark, Estland, Latvia, Litauen, Nederland og Norge ved å signere en stiftelsesavtale. I 2017 ble Finland og Sverige med på initiativet og 20. april 2021 ble Island det tiende medlemmet av Joint Response Force.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *