«Hun er en ekstremt talentfull spiller, hun valgte Senegal og bra for Senegal»

Senegal forbereder seg til verdensmesterskapet i håndball for kvinner (Danmark, Sverige og Norge) planlagt fra 29. november til 17. desember 2023. En ny deltakelse etter 2019 i Japan, for løvinnene som regner med tilstedeværelsen av den talentfulle midtbanehalvdelen Soukeyna Sagna . Den som kunne ha ledet det franske laget valgte til slutt Senegal, hennes mors land. En velsignelse for løvinnene som drømmer om å skape en sensasjon i Skandinavia og detronisere Angola på CAN 2024.

Etter EM U20-tittelen sikter franskmennene mot verdensgull i 2018. I juni samme år fikk Soukeyna vite at hun var gravid i 4. måned midt under den franske U20-lagstreningen som forberedelse til verdensmesterskapet i kategorien. En gledelig begivenhet som tvinger henne til å gå til side i et år.

Til tross for bekymringer for resten av karrieren etter fødselen av babyen Keylan Sagna 27. oktober 2018, ble hun forlenget to sesonger av klubben sin. Hun vil til og med bli kalt opp til France A-laget av Olivier Krumbholz under en stor laggjennomgang i mars 2020. En klar vei innen de olympiske mesterne i 2021 åpnet seg da for henne.

Soukeyna Sagna gjorde deretter en 180-graders sving og valgte Senegal, morens land. – Hun er en ekstremt talentfull spiller. Gjerne en spiller som kunne vært startsenteret til Frankrike-laget. Hun valgte Senegal og desto bedre for Senegal»gledet seg over mikrofonen til Sport News Africa, Frédéric Bougeant, den tidligere treneren for det senegalske kvinnelaget i dag i spissen for det senegalske herrelaget.

I 2016 ble også Doungou Camara møtt med det samme dilemmaet. «Hun hadde en god sjanse til å bli med på det franske laget. Kanskje han hadde trengt tålmodighet. Hun valgte å forsvare Senegals farger. Et valg jeg også måtte ta og som var et av de beste i hele min karriere. Hun er klar over at det å spille for Senegal er en kilde til stor stolthet.betrodde den tidligere kapteinen for Lionesses, nådd på telefon av Sport News Africa.

Med Sport Nyheter Afrika

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *