Introduser «Android 13», influencer-innflytelse og en forretningsidékonkurranse. Teknologinyheter / artikkel

#DigitalFrokost

«Radio Naba» og «Latvijas Radio 1» «Digital frokost»-program – Din ukentlige dose med teknologinyheter. Teknologi, digital kultur og trender, dingser og anmeldelser, og nyheter i sosiale medier. «Digital Breakfast» kan høres direkte på «Radio Naba» og «Latvijas Radio 1» hver fredag ​​morgen, 10.05.

Programmet kan lyttes til i podcast-format på alle større streamingplattformer:

1. «Android 13» er her – den vil nå brukere i løpet av dette året

Teknologiselskapet «Google» har lansert den nyeste versjonen av sitt «Android»-operativsystem, den 13. versjonen – først for sine egne «Pixel»-telefoner, deretter også for andre enheter gjennom året . 13. «Android» fortsetter å bygge på grunnlaget for 12. Med «Material You»-temaet blir visuelt forskjellige visninger og menyer skreddersydd etter brukerpreferanser.

Funksjonelt vil appen ha enda mer kontroll over dataene sine, for eksempel vil ikke apper få tilgang til alle bildene i galleriet hvis du velger å gjøre det i innstillingene. På den annen side vil den kopierte informasjonen bli renset etter en tid ved å kopiere dataenheter som e-post, telefonnummer, påloggingsdata osv.

Og fra nå av må apper spørre spesifikt for å kunne sende varsler – de vil ikke kunne plage brukere som standard.

I likhet med hvordan det allerede fungerer i iOS-økosystemet, vil du kunne lime inn tekst og bilder som du kopierer for eksempel fra Android-smarttelefonen din direkte til Android-nettbrettet ditt. I tillegg, når du bruker passende hodetelefoner, vil Android også støtte romlig lyd. Noen apper vil kunne angi spesifikke språk som innholdet deres vises på, hvis de støtter det. Dvalemodus vil være enda mer tilpassbar, slik at telefonen hilser brukeren med dempet farger og lysstyrke før dvale, kunngjøring GSM Arena nettsted.

2. Samarbeid mellom elbilladenettverk «Latvenergo» og CSDD er tillatt

Konkurranserådet har besluttet å godkjenne avtalen annonsert av JSC «Latvenergo», det statlige JSC «Ceļu satiksme sažiscije direcija» (CSDD) og JSC «Unifiedpost», som vil sikre samarbeidet mellom elektriske offentlige billadenettverk, rapporterte LSM.lv . Som et resultat vil kunder av ladenettverket «Latvenergo» «Elektrum Drive» kunne lade i CSDD e-mobi-nettverket ved å bruke «Latvenergo» autentiseringsverktøy og betalingsprosedyrer, og vice versa. Som en del av synergien vil mobilapplikasjonene til CSDD og «Latvenergo» ladenettverk bli bevart.

Ladeprisen, uavhengig av valgt abonnementsleverandør, må samsvare med tariffene til den valgte ladeterminaloperatøren, konkurrenter må gjensidig informere hverandre om ladetariffer og deres anvendelsesvilkår. Som «Digital Breakfast» oppdaget fra CSDD, så

det er håp om at brukerne vil kunne begynne å bruke de nevnte fordelene allerede i løpet av de neste månedene.

Det er fortsatt nødvendig å utføre alt det foreløpige tekniske arbeidet ved CSDD med «Latvenergo» for å sette systemet i drift.

3. Forskning: 59 % av menneskene påvirker den annonserte livsstilen anses som falsk

I Latvia mener mer enn halvparten (59 %) av de spurte innbyggerne at forfattere av digitalt innhold, dvs. påvirkere sosiale medier-profiler gjenspeiler en mer eller mindre fullstendig falsk livsstil, ble det funnet ut i forskning utført av PR-byrået «Golin Riga» og selskapet «Norstat». I følge studien tror bare 1 % av folk at livsstilen som er skildret av innholdsskapere på sosiale medieplattformer er helt sann.

Resultatene fra en studie utført av Euromonitor International viser at skapere av digitalt innhold på nett har stor, høy eller moderat innflytelse på mer enn halvparten av europeerne. I alderskategorien 15-29 år sier 65 % at de lytter mye påvirker mening, mens blant respondenter i alderen 30 til 44 ga 61 % av respondentene dette svaret.

«Generelt kan man observere at mikro- og medium [vidēja mēroga] påvirkere, fordi de er mer pålitelige og forbindelsen med forfatterne av digitalt innhold av denne skalaen er nærmere,» kommenterte Laima Zēmele, leder av byrået, om situasjonen i bransjen.

4. «Xiaomi» introduserte konseptet med en humanoid robot

Under presentasjonen av Xiaomi-produkter, i tillegg til den sammenleggbare telefonen «Mix Fold 2», presenterte selskapet også sin første humanoide robot «CyberOne» – han tok scenen under presentasjonen og presenterte blomster. Den 177 centimeter høye, 52 kilo tunge humanoide roboten bruker «datasyn» for å samhandle med omgivelsene.

«CyberOne» er utstyrt med selskapets «Mi-Sense» dypsynsmodul, kombinert med en interaksjonsalgoritme for kunstig intelligens. «CyberOne» å kunne oppfatte 3D-rom, samt å gjenkjenne individer, gester og uttrykk. I tillegg er roboten i stand til å identifisere 85 forskjellige miljølyder og 45 typer menneskelige følelser. Det kan for eksempel bestemme når en person er glad eller trøste dem i triste tider, kunngjøring Portal «Markør».

5. LIAA inviterer deg til å søke på «Cup of Ideas 2022»-konkurransen«

Det latviske investerings- og utviklingsbyrået (LIAA) frem til 6. september gjest innbyggere fra 18 år til å sende inn ideene sine til konkurransen «Ideju kaus 2022» for å søke om midler til å starte egen virksomhet.

I Cup of Ideas gir LIAA alt som er nødvendig for utvikling av en idé – kunnskap og ferdigheter, samt finansiering. Deltakerne har muligheten til å teste konkurranseevnen til ideen deres, få praktiske råd fra fagfolk om de første trinnene i virksomheten, som starter med beregninger og slutter med en presis markedsplan.

Deltakerne vil konkurrere om pengepremier for å starte en bedrift fra 1500 til ti tusen euro. I år deles det ut priser til 12 idéforfattere.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *