Angrep på Kongsberg. Overfallsmannen avfyrte en bue og drepte fem mennesker. Det er i hendene på politiet | utenriksnyheter

Mer innhold på Gazeta.pl

Det hele skjedde sent på ettermiddagen, etter mørkets frembrudd. Overfallsmannen skjøt piler mot personer i nærheten av et av supermarkedene. Som Reuters rapporterte, med henvisning til politiinformasjon, ble gjerningsmannen antatt å handle alene. – Flere personer ble skadet og noen få døde – sa betjentene først. Senere dukket det opp informasjon om minst fem dødsfall. To andre ble skadet, inkludert en politimann som var på supermarkedet uten vakt.

Flere polititeam, spesialtjenester fra politiet, ambulansepersonell og luftambulanse deltok i driften av tjenestene. De skadde i angrepet ble innlagt på sykehus i Drammen. Universitetssykehuset i Oslo. Ifølge politiet er det fortsatt ikke nok informasjon til å kunne konkludere med at angrepet var motivert av terror.

«Vi utelukker ikke at det er et terrorangrep»

– Mannen ble pågrepet av oss – fortalte den lokale politimesteren, Øyvind Aas, til journalister. – Han handlet alene, så vi leter ikke etter andre gjerningsmenn. Det er naturlig at vi ikke utelukker at det var et terrorangrep – la Øyvind Aas til. Han sa også at det hadde vært en «konfrontasjon» mellom politiet og angriperen, men ga ikke detaljer.

Den pågrepne mannen ble tatt med til politistasjonen, men er foreløpig ikke avhørt. Årsakene til driften er derfor ukjente. Politi over hele landet er pålagt å bære skarp ammunisjon. Vanligvis er offiserer i Norge ubevæpnede. Myndighetene understreker imidlertid at det ikke er tegn til mulige nye angrep i landet.

I en uttalelse som ble gitt ut midt på natten torsdag, sa politiet at angriperen var en 37 år gammel dansk statsborger som bor i Kongsberg.

Kongsberg er en by med 28 000 innbyggere, som ligger sørvest for Oslo.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *