Markedene er urolige midt i mengden av sentralbankbeslutninger

Paris (awp / afp) – Verdens aksjemarkeder var nede på torsdag, og fordøyde mange beslutninger fra sentralbanker, og startet med USAs på onsdag, som for det meste strammet inn pengepolitikken deres for å bekjempe inflasjonen.

I kraftig nedgang onsdag klarte ikke de amerikanske markedene å ta seg opp igjen ved åpningen: Nasdaq tapte 0,92 %, S&P500 0,59 % og Dow Jones 0,35 % rundt 14:10 GMT.

De europeiske indeksene falt også: Paris ga 1,46 %, Frankfurt 1,54 % og London 0,72 %. I Zürich ga SMI-en 0,80 %.

Den amerikanske sentralbanken hevet styringsrenten med 0,75 prosentpoeng onsdag, som i juni og juli, for å bringe den til et område på 3 % til 3,25 %, mot litt over 0 % ved starten. av året.

Investorer ble ikke overrasket over denne pengepolitiske innstrammingen, men over den harde linjen som ble vedtatt av Fed i sine nye anslag for utviklingen av rentene. Fed-formannen antok at han måtte «bremse økonomien» for å redusere veksten og vente lenger før han vurderte å senke styringsrenten.

«Vekst og dermed bedriftsoverskudd» må «justere seg i de kommende kvartalene i møte med en svært restriktiv politikk som ikke vil endres før vi ser lavere inflasjon», fastholder Patrice Gautry, sjeføkonom i Private Banking Union.

Den sveitsiske sentralbanken hevet også hovedrenten med 0,75 prosentpoeng og de for England, Norge og Indonesia med 0,50 prosentpoeng.

Japan til unnsetning av yenen ___

I valutamarkedet var dollaren i ferd med å trekke pusten etter å ha slått nye høyder mot andre store valutaer torsdag. Under økten stabiliserte euroen seg på 0,9841 dollar rundt kl. 14:10 GMT og pundet falt litt med 0,12 % på 1,1256 dollar, over morgenens laveste nivå.

Fremfor alt, etter å ha nådd en topp på 145,899 yen, trakk dollaren seg tilbake til 141,88 yen (-1,51 %), ettersom det japanske finansdepartementet hadde erklært at det hadde intervenert i markedet for å støtte yenen, en første gang siden 1998. Den handlet for å senke valutaen i 2011.

Den japanske valutaen har falt siden starten av året, spesielt på grunn av politikken til Bank of Japan (BoJ), som ikke har strammet inn rentene i motsetning til USA. Torsdag opprettholdt den nok en gang sin ultra-akkomoderende pengepolitikk, og mente at forutsetningene ennå ikke var på plass for pengepolitiske innstramninger.

På sin side senket den tyrkiske sentralbanken torsdag sin hovedrente for andre måned på rad, fra 13 % til 12 %, og den tyrkiske liren nådde samtidig sitt laveste historiske nivå mot dollar.

På energisiden ___

Oljeprisen var i det grønne, forsterket av den geopolitiske risikoen på tilbudet, som kom tilbake i forgrunnen etter uttalelser fra Vladimir Putin, markedet fryktet en eskalering av krigen i Ukraina.

Rundt klokken 13:55 GMT økte et fat amerikansk WTI 2,41 % til 84,92 dollar og et fat Brent fra Nordsjøen tok 0,70 % til 90,53 dollar.

Europeisk naturgass steg nær 200 euro per megawattime (190,87 euro, +4,72 %) rundt 14:00 GMT på referansemarkedet i Europa, den nederlandske TTF.

JD Sports skadet i inflasjonssprint ___

Kjeden av sportsbutikker falt 6,60 % etter å ha annonsert et nettoresultat ned 20 % til 184,5 millioner pund for det forskjøvede første halvåret som ble avsluttet 30. juli, mot et bakteppe av en kostnadskrise. liv.

Eiendom rister etter renteøkninger ___

Eiendomssektoren var en av de verste sektorene i Europa torsdag, straffet av ytterligere renteøkninger. Adler falt med 3,60 %, Vonovia med 5,25 % i Tyskland, Merlin Properties med 5,17 % i Spania og kjøpesentergiganten Unibail-Rodamco-Westfield med 5,40 % i Paris.

afp/rp

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *