I sin tale til russisk ungdom opphøyer paven «Russlands storhet», Litauen innkaller Vatikanets representant til samtaler / Artikkel

I en videotale fredag ​​til en gruppe unge mennesker samlet i den katolske kirken i St. Petersburg sa paven at «dere er barna til det store Russland, store helgener, ledere, Peter I, Katarina II, det russiske folket med stor kultur og menneskelighet», kan vi høre i videoen som er lagt ut på Internett.

Ukraina anklaget paven for å spre imperialistisk propaganda etter disse uttalelsene. Talsmann for det ukrainske utenriksdepartementet, Oleh Nikolenko, sa at pavens uttalelser var «veldig uheldige»:

«Det er gjennom en slik imperialistisk propaganda, «åndelige bånd» og «behovet» for å redde «godemor Russland» at Kreml rettferdiggjør drapet på tusenvis av ukrainere og ødeleggelsen av hundrevis av ukrainske byer og landsbyer.»

Nikolenko beklaget også at paven bevisst eller ubevisst hadde forplantet ideer om russisk storhet, som ifølge ham også er årsaken til Russlands kroniske aggressivitet:

«Hans (pave Frans) oppdrag, etter vår mening, er å åpne øynene til russisk ungdom for den destruktive kursen til det nåværende russiske lederskapet,» sa Nikolenko.

Pave Frans» uttalelser utløste også raseri i Litauen, Ukrainas allierte. Litauen vil kreve forklaringer fra Vatikanets representant.

«Utenriksdepartementet har invitert den apostoliske nuntius til et møte i begynnelsen av september, når erkebiskop Petars Rajič kommer tilbake fra sin ferie,» sa den litauiske utenriksministeren Gabrielius Landsbergis, pressesekretær for den litauiske utenriksministeren Gabrielius Landsbergis, til BNS-byrået. Paulina Levickite .

Den russiske diktatoren Vladimir Putins pressesekretær, Dmitrij Peskov, berømmet i mellomtiden pave Frans for å «kjenne russisk historie» og bemerket at det Frans sa var i tråd med russiske myndigheters forsøk på å stadig minne unge mennesker om «Russlands storhet».

KONTEKST:

Den 24. februar 2022 beordret Russlands president Vladimir Putin invasjonen av Ukraina av russiske tropper. Putin har hevdet at NATO vil bruke Ukraina som et springbrett for aggresjon mot Russland, selv om det ikke er bevis for disse påstandene. Ukraina mener at Putins egentlige mål er å ødelegge den ukrainske staten og bringe territoriet under Moskvas kontroll.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *