Forskning: 42 % av sjåførene oppdaterer ikke kunnskapen om riksveikoden

Sammenlignet med resultatene fra fjorårets undersøkelse, kan det konkluderes med at antallet sjåfører som ikke fornyer kunnskapen har økt – 34 % av sjåførene ga dette svaret i fjor. Antall sjåfører som følger CSDD-nyheter om trafikkkodeendringer gikk ned med 4 %, mens antallet sjåfører som bruker ulike onlinetester og andre gratisløsninger økte med 2 %.

Antall sjåfører som tar kjøretimer, for eksempel ved Trygg kjøreskole, har gått litt ned – 3 % av de spurte ga dette svaret i fjor, i år – 2 %.

Janis Vanks

Leder for Trygg kjøreskole

«Hvis sjåføren har mye erfaring og kjører hver dag, i forskjellige årstider og værforhold, kan det med stor sannsynlighet sies at det egentlig ikke er nødvendig for en slik sjåfør å gjenta praktisk kjøring. Men dette betyr ikke at det er ingen grunn til å friske opp reglene, da de har en tendens til å endre seg.»

«Situasjonen er en helt annen dersom rettigheten oppnås, men aktiv daglig kjøring følger ikke med. Dersom intervallet mellom å ta førerkortet og aktiv daglig kjøring er for langt, anbefaler vi å ty til tjenesten – oppfriskningsopplæring Et annet aspekt er alderen av sjåførene: sjåfører i respektabel alder må kritisk vurdere deres konsentrasjonsevne, syn, deres evne til å reagere umiddelbart, osv.», forklarer Vanks.

Sjåfører i aldersgruppen 18 til 29 (20 %) og 30 til 39 (21 %) sier oftest at de ikke trenger å fornye kunnskapen, mens sjåfører i aldersgruppen 40 til 49 år (39 %) oftest innrømmer å ikke fornye kunnskapen sin, samtidig som de er klar over at det ville være nødvendig.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

De ulike online testene og andre gratisløsninger brukes oftere av sjåfører i alderen 50 til 59 (30 %), mens sjåfører i alderen 60 til 74 (54 %) følger CSDD-nyheter oftere om utviklingen av motorveikoden.

Tatt i betraktning det faktum at det fortsatt er et høyt antall trafikkulykker i Latvia, inkludert skader og dødsfall, men samtidig mener et stort antall sjåfører at det ikke er nødvendig å friske opp kjøreferdighetene og kunnskapen om reglene, det kan konkluderes med at noen sjåfører har en letthjertet holdning.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk Ctrl+Enter.

Merk dårlig tekst og rapporter den!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *