Norges Bank økte basisrenten med ytterligere en kvart prosent. indikerer


Publisert: 21.09.2023 15:02

Foto av Victoria Klesty (Reuters/Scanpix).
Den norske sentralbanken besluttet torsdag å heve styringsrenten med ytterligere 25 basispunkter, til 4,25 %, samtidig som den advarte om at den kan heves igjen senere i år for å bringe inflasjonen tilbake til nivåmålet innen «rimelig tid».

Det var allerede den trettende pengepolitiske innstrammingsbeslutningen i 2021. i en syklus som startet i september og som presset landets lånekostnader til det høyeste nivået siden 2008. slutten, ifølge «Trading Economics».

Regulatoren bemerket at inflasjonen i landet fortsatt er godt over 2%-målet og at selv om den økonomiske veksten har avtatt, er arbeidsmarkedet fortsatt sterkt og lønnsveksten forventes å overgå tidligere prognoser.

– Det er sannsynlig at en fast holdning må opprettholdes en stund til, sa styremedlem Ida Wolden Bache i Norges Bank i rapporten.

Ifølge de siste anslagene fra Norges Bank vil gjennomsnittlig grunnrente i 2024 være rundt 4,5 %.


Det er forbudt å reprodusere informasjon fra BNS nyhetsbyrå i offentlige informasjonsverktøy og på nettsider uten skriftlig samtykke fra UAB “BNS”.

Velg de selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinės», «Sodra», «Registrų centrum», etc. i kildene.