Unngå offentlige steder i Sverige

Svenske medier meldte torsdag at National Security Service (SäPo) har hevet terrortrusselnivået fra nivå tre til nivå fire. Det er fem nivåer totalt.

Grunnlaget for alt dette er brenningen av islams hovedreligiøse tekst – Koranen – som fant sted i landet.

Denne typen protester har funnet sted flere ganger i Sverige de siste månedene og har blitt fordømt av flere land der islam er den mest representerte religionen.

Som et resultat råder Estlands utenriksdepartement innbyggere som reiser til Sverige om å være mer forsiktige, overvåke hva som skjer rundt dem og unngå folkemengder og travle offentlige steder.

Katri Links, kommunikasjonssjef for fergeoperatøren Tallink i Østersjøen, uttalte også offentlig at selv om det økte trusselnivået ikke påvirker driften av «Tallink», oppfordrer selskapet folk til å følge myndighetenes anbefalinger, melder err.ee.

Samtidig har de svenske væpnede styrkene også forbedret sitt beredskapsnivå. Sist terrortrusselnivået ble hevet til nivå fire var i 2015-2016, opplyser err.ee.

Det nåværende nivået representerer en reell mulighet for terrorhendelser.

I motsetning til dette vil det femte og høyeste nivået av terrortrussel i hovedsak bety at et terrorangrep er nært forestående. Dette har aldri vært annonsert i Sverige før.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *