Forretningskalkyler med tanke på pensjonisttilværelse og et ønske om å lære det jeg ikke vet ennå: Ilzes vei til IT

Og så leste jeg et sted at man holder seg mentalt gammel hvis man slutter å studere. Jeg tenker – hva kan jeg ikke gjøre i livet? Jeg kan ikke gjøre det, jeg gjemmer meg i IT (ler).

Alt dette var selvfølgelig basert på svært merkantile beregninger. Jeg telte alderen min. På den tiden var den 40 år gammel. Jeg tenkte på hvor mange år jeg allerede hadde jobbet. Jeg hadde jobbet i 20 år. Jeg tenkte, hvor mange år til må jeg jobbe? Jeg regnet ut at det er 25 flere frem til pensjonisttilværelsen, flere enn jeg allerede har jobbet. Så jeg må finne et felt jeg vil jobbe innenfor, som interesserer meg, hvor jeg kan være nyttig og jeg kan tjene.

Hvilke minner har du fra dine første skritt i IT-verdenen?

Jeg husker da «Bli kjent med teknologiene» ble annonsert det første året, ble det presentert som en nyhet, som noe nytt. Jeg bodde hjemme med babyen min på det tidspunktet, men så snart jeg hørte om programmet, søkte jeg. Jeg bestod det første året, jeg fikk fagbrev. Etter programmet søkte jeg også på mentorprogrammet i UX (brukeropplevelse – red.) reisen, men ble ikke tatt opp. I dag vet jeg tydelig hvorfor. Jeg hadde rett og slett skrevet en søknad til serien: Jeg skal være best for deg, ta meg!

Da viser det seg at dette ikke er nok?

Ja, det er ikke nok for vi er alle best. (Begge ler.) Men det året var jeg ikke spesielt lei meg for at jeg ikke ble akseptert heller. Jeg hadde også søkt på Accenture She Goes Tech-programmet. Nesten samtidig fikk jeg tillatelse til å lære Java, og jeg innså at jeg ikke ville kunne gjøre begge deler samtidig. Så jeg begynte å lære She Goes Tech fra februar. Treningen varte til september i fjor. I sommermånedene var studiene ikke så intense, og da hadde jeg allerede innsett at jeg ikke var så god i Java, hjernen min fungerte ikke. Men så ble jeg kontaktet på LinkedIn av en Accenture-representant og invitert til å søke på Cloud Integration Bootcamp (to uker med intensiv morgen- til kveldstrening) her hos Accenture. Jeg søkte med glede, fikk fagbrevet og vi ble enige om at jeg skulle bli praktikant til høsten. Samtidig ble det offentliggjort søknader til andre sesong av «Discover Technologies» i sommer. Siden det var et løfte om at programmet skulle bli forbedret, leste jeg det og konkluderte med at jeg måtte høre det og se det. Dessuten er «Bli kjent med teknologiene» kult ved at du kan lytte til timene når det passer deg, du trenger ikke sitte i kø til et bestemt tidspunkt.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *