Finland har innført permanent grensekontroll for å hindre russiske biler i å kjøre inn i Norge

Selv om EU (EU) stort sett har lykkes med å innføre et forbud mot russiskregistrerte biler inn i blokken, fortsetter de å komme inn i EU gjennom Storskog grenseovergang, den mest trafikkerte grenseovergangen.nordligste delen av Europa med Russland. Derfra kan russiske biler fortsette sin rute til Finland, som strengt kontrollerer innreise til landet etter EU-kommisjonens (EC) påminnelse 8. september om viktigheten av å respektere sanksjoner mot russiske biler.

– Mandag 25. september ble ni biler registrert i Russland nektet ved grensen til Norge, sa en representant for finsk tollpresse til norsk presse.

I mellomtiden ble kun én bil stoppet ved Finlands nordligste direkte grenseovergang mot Russland, mens ingen russiskregistrerte biler forsøkte å krysse lenger sør.

Finland har seks grenseoverganger mot Norge i nord, hvorav den største er Neidene. Tidligere var det kun tollere til stede på dagtid og det ble gjennomført stikkprøver på kveld og natt. Grensen er nå bevoktet 24 timer i døgnet.

Selv om Norge ikke er medlem av Den europeiske union, er det stort sett i samsvar med sanksjonene som ble innført som svar på Russlands invasjon av Ukraina. Norske myndigheter bekreftet at restriksjoner på russiskregistrerte biler snart vil bli innført, og statssekretæren sa at Norge er i samtaler med finske myndigheter om saken.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *