Eventyrene til Cibiņa og andre nyheter på musikklistene «Radio Naba» / artikkel

«ede» – «Han forsvinner»

De mest aktive observatørene av Liepāja-scenen har kanskje allerede lagt merke til gruppen «ede», som startet sine aktiviteter i 2018 og allerede har opptrådt flere ganger i Liepāja, spesielt i Pāvilosta sammen med den legendariske «Jumprava». I Riga opptrådte gruppen (med mindre det var en konsert som ikke ble oppdaget på sosiale nettverk) for første gang 2. september, også i hovedstaden, og presenterte sitt første album «Formas», presentert og feiret i Liepāja kvelden før. .

«Det er et alternativt rockealbum som også kombinerer elementer av stiler som jazz og gift«, sier det lovende bandet bestående av Jēkabs Lotiks, Kristaps Vītols-Vītoliņš, Marks Jonatans Runds, Rudolfs Kirchner og Sebastian Šmits, om debutalbumet.

«Formas» ble spilt inn i Liepāja, i Jānis Dreiblats studio. Sangene ble komponert av Jēkabs, som også er forfatteren av tekstene. Albumet ble mikset og mastret av Kristaps Vītols-Vītoliņš.

«Nesten 10níka» – «Beha iz krevata»

«Sangen er dedikert til alle BMW-fans og festfolk!» Slik kunngjør den latviske gruppen «Gardreiž 10nīkā» sin nye singel «Beha iz krevat». Dette er den andre singelen fra foreningens kommende album – sangen «Panki Doncoj» ble sluppet i juli i år. Bandet, bestående av Mareks Gusāns, Ingars Gusāns og Jānis Kuzminskis, avslører om det nye albumet at det vil være den andre delen av albumtrilogien. Bandets debutalbum og det første albumet i trilogien «Nasoki Nikuo» ble utgitt i 2017, hvor bandet vant Latgalian Culture Prize «Boņuks 2017» i kategorien «Best Performance in Alternative Music».

«Dr. Klisicka’s Laboratory» – «Snow Fight»

Kort tid før Kunnskapens dag 30. august slapp den eksperimentelle elektroniske og psykedeliske musikkforeningen «Laboratoire Dr. Klisicka» sitt siste album. Som det fremgår av tittelen, var motivene til albumet «Krauja pie Knipskas» inspirert av arbeidet til den berømte Jānis Poruk med et svært likt navn. Imidlertid, som foreningen avslører, er albumet som ble opprettet sammen med foreningen «PK-25» ikke en direkte beretning om Poruks arbeid. «Bilder, steder, hendelser transplantert til en annen dimensjon brukes, og understreker skjørheten til mennesket som et vesen i universets system,» avslører assosiasjonen, og fortsetter: «Vi nærmer oss historien om Poruk med ærbødighet, ærefrykt og våre referanser til klassikerne er dypt intime.(…) Tekstene forteller livsveien til den lyriske karakteren Cibiņš frem til hans død fra gruppemedlemmenes individuelle synspunkt, med ønsket om å koble det han opplevde med verdensbegivenheter, universets gang eller rett og slett et sarkastisk syn på motsetningene til mennesket som vesen.

For å se denne ressursen trenger vi ditt samtykke til informasjonskapsler.

«Awolnation» – «Freak Me Out»

Los Angeles elektroniske rockeband Awolnation ser ut til å sakte sette sammen et nytt album. I slutten av august ble musikkvideoen til singelen «Freaking Me Out» sluppet – en av tre låter gitt ut siden i fjor. I fjor ga bandet ut «My Echo, My Shadow, My Covers and Me», bestående av covers av sanger fremført med andre musikere, men gruppens siste album med originalmusikk, «Angel Miners & the Lightning Riders», ble gitt ut i 2020. Bandets grunnlegger og sanger, Aaron Bruno, sa om «Freaking Me Out» at «da jeg skrev denne sangen, følte jeg en slags paranoia full av følelser. Håp. Dessuten kan du danse eller bobbe hodet til denne sangen . Eller begge deler. Det er opp til deg.»

«Beirut» – «Så mange prosjekter»

Etter flere års venting har Zach Condon endelig annonsert et nytt album fra Beirut med tittelen «Hadsel». Det blir den første platen siden Gallipoli i 2019, bortsett fra den uutgitte EP-en og singelsamlingen Artifacts i 2021. Etter utgivelsen av «Gallipoli» dro bandet på turné, som brått stoppet på grunn av Zekes akutte laryngitt. Musikeren dro til rehabilitering for å håndtere ikke bare den fysiske smerten, men også den følelsesmessige smerten og selvbebreidelsen drevet av følelser av å svikte publikum, bandkamerater og seg selv.

Tidlig i 2020 ankom han øya Hadsel, i Nord-Norge. Selv om naturen rundt var fantastisk, var Zeke veldig fornøyd med orgelet, som hadde blitt lånt ut til ham «for livet» av en nabo. Ved å bruke dette instrumentet tok han beslutningen om å bringe studioutstyret sitt til Hadsell, som han beskriver som en «mareritt»-prosess. Zack ble nær øyas innbyggere, inkludert den lokale organisten, som også lot musikeren sitte ved det nesten to århundre gamle orgelet i den lokale kirken.

Mens han jobbet med sitt neste album, gikk Condon inn i en trance-lignende tilstand. «Snublet blindt over mitt mentale sammenbrudd, som jeg hadde ignorert siden tenårene. Jeg ble hjemsøkt av mange ting fra fortid og nåtid, akkompagnert av det fantastiske skue av naturlig skjønnhet, nordlyset og stormene rundt meg. Jeg har utforsket fjell og fjorder i løpet av den korte dagen, men de timelange skumringene er fylt med en kjedelig spenning. Jeg vil tro at alt dette, dette landskapet manifesterer seg også på en annen måte i musikk, sier Zeks på sin hjemmeside.

«Brik Tu-Tok» – «Hestetur»

Den eklektiske og briljante belgiske DIY-duoen «Brik Tu-Tok» kombinerer kunst, teater og musikk til en enhetlig opplevelse som aldri før har vært kjent noe annet sted. Desperat etter å beskrive bandets lyd, bringer Brik Tu-Tok sammen Kenji Minogue, The Residents, Charlie Chaplin, The B-52s, CocoRosie, Sparks og Commedia dell’arte. Kort fortalt tar duoen deg med på en tur gjennom parallelle virkeligheter, der lyd skapes fra bånd, husholdningsavfall og spesialbehandlede gjenstander», beskriver foreningen i søknaden til presentasjonsarrangementet av det nye albumet «Hot Glue».Gruppen kalt «myggen til utskeielser». Duoen ønsker å invitere samfunnet til å slappe av. «Alt er mulig og alt er tillatt, spesielt under konserter. Jeg tror ikke vi skriver ekstremt kompleks musikk, men det er et visst rot som inviterer folk til å bli med oss. Dette er også synlig på bildene våre. På den ene siden er de merkelig hyggelige, men på den andre skremmer de deg litt,” sier Linde Kerijn: “Vi er ikke alltid menneskene du ønsker å møte på et busstopp.”

«Orkestermanøvrer i mørket» – «Bauhaustrapp»

Synthpop-legendene «Orchestral Maneuvers in the Dark» (OMD), som feiret 40-årsjubileum i fjor, er tilbake etter en seks år lang pause med et nytt album, «Bauhaus Staircase». London-duoen legger ikke skjul på at deres nye album blir det mest politiske hittil. i foreningskunsten. «The Bauhaus Staircase» ble opprettet under pandemien, da McCluskey gjenoppdaget «den kreative kraften som kommer fra fullstendig kjedsomhet.» Om albumets tittelspor sier McCluskey: «Når det er tøffe tider, har regjeringer en tendens til å kutte midler til den kreative industrien, som er akkurat når vi trenger kunsten for å pleie og nære sjelen vår. Så det virker bare passende at denne sangen og dens navnebror ble skrevet under pandemien.

«Civic» – «Timeglass»

australsk garasjepunkere «Civic» ga ut sitt andre album «Taken By Force» tidligere i år. Vel, gutta er allerede klare for å dra ut på sin første nordamerikanske turné. For å markere denne milepælen i karrieren deres, ga Civic ut sangen «Hourglass», og sa at de ønsket å gi ut noe nytt som ville markere utviklingen av bandets lyd siden deres siste album.

Denne utviklingen er ikke bare et resultat av indre og kreative forhold, men også av ytre forhold. Antallet gruppemedlemmer har gått ned og det er bare fire karer igjen i stedet for fem. «Civic» oppfatter imidlertid disse endringene med optimisme. «Louis (gitaristen) hadde mer rom til å uttrykke seg med gitardelene sine, til å være mer eksperimentell, mindre kaotisk,» forklarer bandets sanger Jim McCullough. «I tekstene snakket jeg om endring, mer spesifikt prosessene som finner sted under endring. Å vasse gjennom ekskrementer og tarmer mens jeg fortsatt klarer å komme gjennom til den andre siden. Et håpefullt vendepunkt mot en ny versjon. Vi begynner på nytt. «

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *