Den imponerende kentaurinstallasjonen fra Veneziabiennalen vil bli utstilt i Riga / Artikkel

Artist Ufe Isoloto (Uffe Isolotto) og kommissær Jákobs Limozeze (Jakob Lillemose«s hyperrealistiske fantasy, som kombinerer feltene visuell kunst, kino, scenedesign, design og litteratur, forteller om menneskehetens fremtid i et visuelt imponerende miljø med ukjente planter og naturlige elementer med referanser til jugendstilen i Riga.

«I kjernen av historien er en familie av kentaurer som bor i en verden preget av naturlige prosesser både dramatiske og merkelige som radikalt har endret betingelsene for liv og overlevelse. Historien ser på fremtiden, integrerer elementer fra fortiden. Den illustrerer usikkerhet i dag, der mennesker navigerer mellom biologi og teknologi, økologisk katastrofe og kjærlighet til planeten, fortvilelse og håp», avslørte kommisjonæren for Jákobs Lillemoze-utstillingen.

«Selv om Latvia ennå ikke har sitt eget nasjonalmuseum for samtidskunst, bør vi ikke glemme verkene til den fremtidige museumssamlingen, kunstnerne og den geografiske utstrekningen av samlingen – Østersjøregionen .I løpet av dette året har vi støttet takket være innsatsen til den yngre generasjonen kunstnere begynte kunst å bebo museenes land, på denne tiden i Balta om natten var det en utstilling av videoverk av samlingen, og vi avslutter dette året med en stor utstilling i en ny utstillingshall , som er det nærmeste mulige stedet til fremtidens museum», sa Elīna Vikmane, produsent av utstillingen og direktør for Museum Foundation Latvisk samtidskunst.

Hun understreket at denne utstillingen ble skapt «som en sann kollektiv praksis både i sammenheng med sammensmeltingen av ulike kunstneriske felt og menneskene som er involvert i opprettelsen av utstillingen.»

«Opprettelsen av utdannings- og diskusjonsprogrammet med partnerne våre har allerede startet med de første ideene til utstillingen. Vi ga studentene ved Latvian Academy of Culture og Latvian Academy of Arts reell praksis med å sette opp utstillingen. spesialister fra byggesektoren deltok i etableringen av det nye utstillingsrommet, som entusiastisk innrømmet at utstillingen endret deres ideer om kunstneriske prosesser – tidligere trodde de at de ikke var interessert i kunst, men nå spør de oss om å skape kunst og ønsker å besøke utstillingen med familie eller venner, sa Vikmane.

En del av utstillingen er historien «From the Belly of the Earth» om å vokse opp og oppdage en ny og ukjent verden etter «The Ascension» fra en ung kentaurs perspektiv. Den utfordrer ideer om betydningen av velstand, fremtidig liv på jorden og menneskets rolle i den.

Historien vil være tilgjengelig for besøkende på trykk og lyd.

Det medfølgende programmet inkluderer kunstnerforelesninger, et utdanningsprogram for elever på videregående skole, som vil inngå i programmet «Latvijas skolas somas», samt en rekke diskusjoner.

Om kunstneren og kuratoren

Ufe Isoloto jobber innen romlig og digital skulptur, videokunst og animasjon. I 2007 ble han uteksaminert fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Bor og arbeider i København, deltar i utstillinger i Danmark og i utlandet, blant annet utstilt på Museet for Samtidskunst «Arken», i utstillingshallen til Union of Danish Artists, Sv. Centre d Contemporary art fra St. Nicholas Church og Malmö kunstgalleri. Verkene er en del av samlingene til Danmarks Nasjonalgalleri og Holstebro Kunstmuseum. I 2022 skal han representere Danmark på kunstbiennalen i Venezia.

I sitt arbeid vender kunstneren stadig tilbake til å tenke og forstå dagens skiftende teknologiske virkelighet ved å bruke sammensatte kropper, og utfordre eksisterende ideer om det menneskelige og det ikke-menneskelige. Det sentrale punktet i verkene hans er den såkalte posthumane tilstanden, der mennesket i økende grad fjernes fra teknologiene det skapte og returen til naturen blir vanskeligere og vanskeligere for hver dag.

Jákob Lillemoz har en doktorgrad i kunsthistorie fra Københavns Universitet, med spesialisering i ny mediekunst og katastrofeforskning. Han har skrevet flere bøker om amerikansk kino, var korrespondent for kunstmagasinet «Frieze» og forfatter på kunstkritikkplattformen Kunstkritikk.dk. På kunstbiennalen i Venezia i 2022 kuraterte han Ufe Isoloto-utstillingen «Our Home Was Earth» i Danmarks paviljong.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *