Barn har ikke bare rettigheter, men også plikter. Hva definerer loven? – Advokatnavn

Barn har ikke bare rettigheter, men også plikter. Hva definerer loven?

Vet alle voksne at et barn har rett til eiendom? Mindreårige har også patentrettigheter til sine oppfinnelser. Samtidig kan ikke et barn ved å bruke sine rettigheter krenke andre barns og voksnes rettigheter og legitime interesser – dette og mange andre ting er bestemt av lov om beskyttelse av barns rettigheter barn, vedtatt for 25 år siden .

356.864 – dette var det totale antallet barn i Latvia i fjor, ifølge opplysninger fra Statistisk sentralbyrå. I dag, 1. juni, feirer vi den internasjonale barnedagen. I denne sammenheng oppdaterer den offisielle utgiveren «Latvijas Vēstnesis» viktig innhold om spørsmål om barns rettigheter, som er tilgjengelig på plattformen.

Loven om beskyttelse av barnets rettigheter i år er det 25 år. Den ble vedtatt 19. juni 1998, men trådte i kraft 22. juli. Det er gitt 27 gjeldende forskrifter fra Ministerrådet med hjemmel i loven. I tillegg ble 16 høyesterettsuttalelser lagt til loven. Ved starten av loven, i avsnittet «Forklaringer», har innbyggerne tilgang til en serie tematiske artikler. Den siste – om de juridiske aspektene ved barnearbeid.

La oss minne om noen artikler i loven:

  • Barnet har rett til å bevare sin identitet. (Seksjon 8)
  • Barnet har rett til privatliv, privatliv i boareal og korrespondanse, personlig integritet og frihet. (del 9)
  • Barnet plikter å ta vare på seg selv og delta i husarbeid etter alder. (Seksjon 22)
  • Et barn er et fullverdig medlem av samfunnet. Hans ansvar overfor samfunnet øker med alderen. (Seksjon 23)
  • Barnet skal behandle landet med respekt, dets symboler og adlyde lovene. (Seksjon 23)
  • Barnet har en forpliktelse til å behandle miljøet rundt seg varsomt. (Seksjon 23)
  • Det er foreldrenes plikt å forberede barnet på et selvstendig liv i samfunnet, respektere hans individualitet så mye som mulig, respektere dets evner og interesser. (Seksjon 24)

«Latvijas Vēstnesis» er en statlig, sivil og juridisk informasjonsplattform – vestnesis.lv, laws.lv, lvportals.lvanmeldelse «Jurista Vārds» / juristavards.lv.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *