Å skape en følelse av angst og andre tegn: hvordan gjenkjenne den nye typen svindel og ikke gå i fellen?

Deretter vises det nye nummeret i SMS-en. Korrespondanse fortsetter i kommunikasjonsapplikasjonen «WhatsApp» og på latvisk. I ett tilfelle fortsetter svindleren, som utgir seg for å være offerets sønn, korrespondansen og hevder at telefonen falt i bakken, gikk i stykker og, gitt at telefonen lagrer viktig informasjon, må repareres, be om umiddelbar pengeoverføring. . Forbryterne skynder seg til ofrene og angir de latviske bankkontoene hvor pengene skal settes inn.

I løpet av en uke ble folk over hele landet ofre for svindel fra 1200 til 6650 euro. Totalt – rundt 20.000 euro.

Marc Peterson

Visepresidentrepresentant for Kurzeme-regionen

«Invitasjon til å chatte med eldre som potensielt kan motta slike SMS-meldinger, for å diskutere dem. Gjennomsnittsalderen for ofrene er 60 til 65 år. Prøver å jukse penger raskt. Innbyggerne inviteres til å rapportere økonomisk svindel til banken og staten politiet så vi kan svare raskt.»

Kriminelle åpner ikke bankkontoer i eget navn, men involverer naive mennesker i sine ordninger, som brukes som muldyr. Dette er ofte unge mennesker som bekjente, eller til og med fremmede, tilbyr enkle penger når de kontakter dem på Internett.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

Janis Krops

Representant for «Swedbank»

«Vi har hatt tilfeller der gjennomsnittlige spesialundervisningsstudenter som har bankkontoer har bestemt seg for å svare på oppfordringen om å bli pengemulder, vi har alltid sagt: du må ikke tillate tredjeparter å Det er straffbart å bruke kontoene dine eller delta i slike ordninger.»

Politiet viser til at det i flere tilfeller ikke har skjedd noe svindel fordi beboere sjekket at alt var i orden med den kjæres telefon.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk Ctrl+Enter.

Merk dårlig tekst og rapporter den!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *