WhatsApp-personvern, YouTube-podcaster og spillnyheter. Teknologinyheter / artikkel

#DigitalFrokost

«Radio Naba» og «Latvijas Radio 1» «Digital frokost»-program – Din ukentlige dose med teknologinyheter. Teknologi, digital kultur og trender, dingser og anmeldelser, og nyheter i sosiale medier. «Digital Breakfast» kan høres direkte på «Radio Naba» og «Latvijas Radio 1» hver fredag ​​morgen, 10.05.

Programmet kan lyttes til i podcast-format på alle større streamingplattformer:

1. Å sende enkeltbilder på WhatsApp vil bli tryggere i fremtiden

WhatsApp vil gjøre kommunikasjonen enda mer privat ved å hindre deg i å ta et skjermbilde av innhold beregnet på en engangsvisning, eller «Se én gang». Enkeltvisning betyr at når en bruker åpner et bilde i WhatsApp-appen, vises det bare en kort stund og forsvinner deretter. Dessverre er det fortsatt mange som ikke skjønner at du kan ta et «skjermbilde» eller ta opp det som skjer på telefonskjermen.

Sikkerhetsfunksjonen sies å være fortsatt under utvikling, så den er ikke tilgjengelig selv for betatestere. Som AndroidPolice oppdaget, vil WhatsApp sannsynligvis vise en feilmelding til brukeren når han prøver å ta et skjermbilde.

Kanskje kan sikkerhetsfunksjonen forbedres ved å varsle avsenderen om at personen i den andre enden av kommunikasjonen prøver å ta et skjermbilde.

Så for eksempel tar «Snapchat» seg av dette, og rapporterer at mottakeren har utført en slik handling, som portalen sier Markøren.

2. YouTube går mer aggressivt inn i podcastindustrien

«YouTube»-plattformen tar et skritt fremover innen podcaster, og lanserer en spesiell seksjon for podcaster. Seksjonen har allerede blitt gradvis åpnet for YouTube-brukere siden juli Hjemmeside, fra USA (foreløpig ikke tilgjengelig i Latvia). I seksjonen vil brukerne finne både favoritt- og generelt populære podcaster.

Podcast-lydspor er allerede ofte supplert med videoversjoner av innholdsskapere, ganske enkelt ved å filme samtaleprosessen. En «Cumulus»-studie utført i mai viser det

«YouTube» møter allerede betydelig konkurranse fra «Spotify» og «Apple Podcasts», som også gjør en seriøs innsats for å popularisere podcaster.

Økonomisk sett er podcaster, sammenlignet med YouTubes kjernevirksomhet, fortsatt bare en liten del av innholdslønnsomheten. I 2021 tjente «YouTube» 28,8 milliarder dollar, mens hele podcastindustrien, ifølge «Advertising Bureau», bare tjente rundt 1 milliard dollar, som rapportert av porten Kanten.

3. Det første latviske «FinTech»-forumet vil bli holdt i midten av september

Det latviske «FinTech»-forumet vil bli holdt i Riga 13. september, hvor bedriftsledere vil dele sine erfaringer fra sin reise i en verden av finansiell innovasjon og diskutere med eksperter vekstretningene til «FinTech» og de nødvendige insentiver for utvikling av industri i Latvia.

I løpet av forumet vil flere selskaper dele sine erfaringer, og paneldeltakerne vil diskutere et bredt spekter av problemstillinger som er relevante for industrien: hva som er oppnådd og hva som gjøres innen «FinTech» i Latvia, rollen til statlig regulering og tiltrekning av finansiering i utviklingen av «FinTech», innovative teknologier i finanssektoren og andre aktuelle problemstillinger. Hovedprogrammet til forumet vil bestå av fire rundebord.

Forumet er organisert av finans- og kapitalmarkedskommisjonen og investerings- og utviklingsbyrået i Latvia, og du kan finne ut mer her fintechforum2022.com.

4. Flere nye videospillruller debuterer på Gamescom

På den tyske videospillmessen i Köln ble de siste spillene og trailerne for kommende spill presentert, både for kjente spillfranchiser som «Borderlands», «Dead Island» og «Gothams Nights». , samt for nye titler. som «Dune Awakening», «Everywhere» og «Lies of P». .

«New Tales From The Borderlands» vil være et tillegg til den populære «Borderlands»-flerspillerserien.

Nye karakterer, en ny historie og mye humor som vil lansere hvelvtyver i kamper med den onde «Tediore Corporation» i oktober.

Utviklerne av «Dead Island 2» har trukket utviklingen siden 2014 som zombier som streifer rundt i spillets vidder. 2023 kan endelig bli året spillet slippes og lar fansen delta i blodige kamper med de vandøde i gatene i Los Angeles, eller «Hell-A».

Hvis du er en fan av Arkham Nights-spillserien, Harley Quinn, Batgirl, Robin, Mr. Freeze eller andre helter og skurker fra Gotham-universet, så kan dette slåsseventyrspillet ha deg hektet i oktober. , som tilbyr multi- fasetterte kamper med forskjellige skurker for å ta over Gotham City og selvfølgelig verden.

I kjølvannet av populariteten til filmen «Dune», ble det åpne verden-spillet «Dune Awakening» utgitt. Traileren sa ikke så mye, bortsett fra at spillet vil inneholde «spais», «Fremen», massevis av sand og, selvfølgelig, gigantiske sandormer. Startdatoen er ennå ikke avslørt.

Spillet «Everywhere» ser ut til å love en annen sandkasse i åpen verden, der spillere ikke bare kan skyte og kjøre, men også engasjere seg i kreativitet. «Lies of P» fremkaller en verden der historien om Pinocchio ikke er et barneeventyr, men et mørkt, grotesk og gotisk eventyr, som kjemper mot skurker og løser forskjellige gåter, som fortalt i portalen «Techspot«.

5. «DualSense Edge» – en ny spillkonsoll «PlayStation»

Representanter for «PlayStation 5»-leiren til videospillverdenen vil kunne beundre en ny gamepad – «DualSense Edge», som, mens den beholder de allerede karakteristiske lyd- og vibrasjonsfordelene, er posisjonert som en høyytelses gamepad , Mye tilpassbar premium-klasse kontroller som ligner på «Xbox Elite Controller». .

Spillkonsollen med ekstra knapper på baksiden lar spillere konfigurere ulike funksjoner med bare et knappetrykk.

Følsomheten til spakene kan justeres hvis du vil endre hastigheten som skjermen beveger seg med når du dreier spaken, noe som kan være nyttig for eksempel for fans av skytespill.

Trykkene, eller R2- og L2-knappene, vil kunne stilles inn i tre moduser, noe som reduserer trykkavstanden, for eksempel for raskere utbrudd i kjørespill. I likhet med Xbox Elite-konsollen vil denne også tilby muligheten til å lage flere konfigurasjonsprofiler slik at du kan bytte mellom forskjellige profiler under spilling, ifølge «PlayStation.Blogg«.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *