«Jeg hater russere.» Den norske diplomaten har blitt gal, er det en reaksjon fra Zacharowa – Wprost

Videoen ble lagt ut i helgen på kanalen Mash Telegram, som antas å være i nærheten av russiske sikkerhetstjenester. «Jeg hater russere… Bare gi meg et rom… Jeg er fra Skandinavia, jeg er vant til å rydde,» gestikulerer diplomat Elisabeth Ellingsen på engelsk. Videoen ble tatt opp av kameraer på et hotell i Murmansk.

Som en del av filmen tilkalte det russiske utenriksdepartementet den norske ambassadøren Rune Resaland og ga uttrykk for sin motstand mot Ellingsens «fornærmende russofobiske ytringer».

En talskvinne for departementet, Maria Zakharova, sa i en uttalelse 4. august at Norges ambassadør i Russland var blitt innkalt på grunn av «uakseptabel oppførsel» av Elisabeth Ellingsen, Norges konsul i Murmansk. Pressemeldingen legger til at «etter det som skjedde, er hans tilstedeværelse i Russland umulig».


Twitter

«Jeg hater russere.» Det norske UD beklager

Norsk UD sa i helgen at de «beklager dypt» det som skjedde. – Følelsene som er uttrykt reflekterer ikke norsk politikk eller den norske holdningen til Russland, sa Norges utenriksminister Anniken Huitfeld.

Torsdag meldte Moskva at de har tatt uttalelsen fra det norske UD til etterretning. Departementets talskvinne Guri Solberg sa at den norske ambassadøren var informert om Ellingsens visuminndragelse. Diplomaten er ikke i Russland for øyeblikket. Norge kunngjorde i juni at de midlertidig stenger generalkonsulatet i Murmansk.

Innspillingen ble gitt ut i en tid med gjensidig spenning mellom Norge og Russland på grunn av den pågående invasjonen av Ukraina.


Les også:
Lederen for NATO er redd for Russlands seier. «Hvis Vladimir Putin vinner, kan nabolandene bli neste»

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *