politi og fotballspillere, sikter Frankrike mot tittelen i Norge

politi

Det franske polititeamet trener regelmessig i Lyon 8. / ©Antoine Merlet

Det franske politiets kvinnefotballlag, trent av en stab fra Lyon og bestående av noen få lokale spillere, skal spille EM i Norge fra 12. til 21. juni.

En morgen i mai, på Vuillermet stadion som ligger i 8. arrondissement av Lyon, trener kvinnelige fotballspillere… En økt som er helt banal, bortsett fra at det er det franske politiets kvinnefotballag noen uker unna. en stor europeisk konkurranse. En formasjon som består av 18 spillere som har sine små vaner i hovedstaden i Gallia. «Ansatte i dette teamet har vært 100 % Lyonnais siden 2019Forklare Michael Goncalvesden nasjonale tekniske direktøren (DTN) i Politiets idrettsforbund (FSPN). Det er også aktører som jobber og bor i området (fire totalt). Resten av troppene kommer fra hele Frankrike. Vi arrangerer tre til fire kurs i året, og vi kommer hit regelmessig, for hver gang blir vi tatt veldig godt imot.»

Faktisk FC Lyon skaffer herre- og kvinnepolitilagene tomt – selv om det tilhører kommunen –, garderober, minibuss og spisested. «Vi gjør dette for å hjelpe, og da er det bra å ha forskjellige folk fra klubbenbemerket Yvan Claudeydaglig leder i FC Lyons. Dessuten vil vi snart sette i gang bevisstgjørende tiltak ved å organisere møter mellom teamet deres og kvinnene våre.»

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *