Departementet søker en handelsattaché i Singapore

Litauen søker en kommersiell attaché i Singapore – departementet for økonomi og innovasjon har utlyst en konkurranse om disse stillingene.

Som departementet informerte mandag, forventes den nye kommersielle attachéen å styrke bilaterale utenlandske direkteinvesteringer, eksport og samarbeidsmuligheter mellom Litauen og Singapore.

Økonomi- og innovasjonsminister Aušrinė Armonaitė sier det er nødvendig for Litauen å finne nye muligheter og nye markeder for å realisere sine tjenester og produkter.

«På grunn av endringer i utenriksøkonomisk politikk, internasjonal handelssituasjon, ødelagte verdikjeder og geopolitisk situasjon i regionen, legger vi mer vekt på markedsdiversifisering og den østasiatiske regionen. Sørøst-Asia. Dette vil hjelpe Litauen til å bli mer synlig, mer attraktiv for investorer, og den nye kommersielle attachéen i Singapore er nok et viktig skritt mot dette målet», sa A. Armonaitė i kunngjøringen.

Personer med minst en bachelorgrad innen rettsvitenskap, næringsliv, økonomi eller statsvitenskap, med minst to års yrkeserfaring innen internasjonalt samarbeid kan søke på stillingen. Søkere må kunne engelsk.

Søknader forventes til og med 27. oktober.

Singapore er et av Litauens prioriterte markeder for utenlandske direkteinvesteringer, eksport og innovasjonssamarbeid. I 2021 ble Singapore rangert som nummer 29 av 208 litauiske handelspartnere når det gjelder omsetning.

I fjor nådde handelsomsetningen mellom landene 266 millioner. euro, og eksporten av varer av litauisk opprinnelse økte med omtrent 4,5 ganger og nådde 255 millioner. euro. Singapores direkte investering i Litauen utgjør 28,2 millioner. euro – ifølge denne indikatoren er Singapore rangert på 33. plass.

For tiden har Litauen 18 kommersielle attachéer: i Storbritannia, USA, Norge, Finland, Frankrike, Tyskland, Nederland, Israel, Ukraina og Sør-Korea. Litauen har som mål å øke antallet kommersielle attachéer til 23 innen 2024.

For tiden holdes det anbud på stillinger i Polen, Sverige og Frankrike, departementet vil også lyse ut et anbud på en kommersiell attaché i Danmark i nær fremtid.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *