VIDEO ⟩ Det latviske hockeylaget får ingen gave fra Norge

Kamp av undergruppe B «Arena Riga» endte med resultatet 4:1 (3:0, 0:1, 1:0).

I det fjerde minuttet sørget Mareks Hrivīks for 1-0 for slovakene med et presist skudd fra hjørnet av mål, men i det åttende minuttet scoret Peters Cehlārik pucken som spratt i nettet. I det 14. minutt av første periode, etter å ha skøytet på alle områder, sørget Roberts Lantoshi for 3-0 for det slovakiske landslaget.

I det fjerde minuttet av andre periode gikk Thomas Berg-Paulsens pasning gjennom publikum foran mål og Markus Vikingstad hentet inn et mål. I tredje periode, 79 sekunder før slutt på ordinær tid, sendte Rihards Pāniks pucken i tomt mål – 4:1.

Stanislav Škorvanek satte 24 skudd i det slovakiske landslagsmålet, mens Henrik Heukelann satte 32 skudd i den andre enden av banen.

I undergruppe B er førsteplassen okkupert av Sveits med 18 poeng på seks kamper, etterfulgt av Tsjekkia med 13 poeng, Canada med 12 poeng, samt Slovakia og Latvia med 11 poeng. Slovakene, nå på fjerde plass, vant 2:1 i innbyrdes kamp.

Kasakhstan har sju poeng, Norge – seks, men Slovenia fikk ingen poeng, fordi disse landslagene allerede er ferdige med mesterskapet.

I mellomtiden slo Tyskland Frankrike 5-0 (2-0, 1-0, 2-0) i Tammerfors i undergruppe A for å sikre en plass i kvartfinalen.