«Vi skal gjøre vårt beste!» – Gruppen «Sudden Lights» varmer opp før Eurovision på «VIP» / Article

«For 12 år siden trodde du at du skulle bli berømt?!» Leder for «VIP»-stipendspillet Uģis Joksts starter samtalen med dette spørsmålet.

Gruppen er elsket og kjent i Latvia, gutta innrømmet at Eurovision-publikummet er noe stort og de setter pris på denne muligheten. «Takket være Eurovision fikk vi muligheten til å reise og synge i andre medlemsland, de kjenner oss der nå, de tok godt imot oss,» sa representantene for «Sudden Lights».

Så hvem er de, delt inn i to VIP-lag?

Det første laget – solist, bassist, lydleder

Kārlis Vārtiņš ble først lagets kaptein på morgenen av innspillingen, da Andrejs Reinis Zitmanis, opprinnelig utnevnt til kaptein, var bekymret for hans velvære og bestemte seg for å redde stemmen hans.

Det første laget – solist, bassist, lydleder

Foto: Latvisk TV

Kaptein Kārlis spiller bassgitar og synger backing vokal i bandet. Studerte obo på musikkskolen. Spill basketball, fotball og kjøre moped. Gruppen inviteres jevnlig til å besøke Alūksnes sommerhus. Spurt om lenker til stipend: «Jeg spilte brettspillet «Latvija» og jeg liker det, nå vil jeg snart vite alle svarene!»

Andrejs Reinis Zitmanis, en av Zitmani-brødrene, er gruppens solist og låtskriver. Gruppen spiller også akustisk gitar, keyboard og klarinett. Som klarinettist ble han uteksaminert fra Jāzeps Vītolas Latvian Music Academy (JVLMA). Han er også fotballfan, følger Champions League-kamper. Tilstedeværelsen av akademisk utdanning kan tydelig merkes i Andrejs utsagn og kunnskap, JVLMA-utdanning er ved siden av ham og gjør hans verdensbilde svært verdifullt.

Deres lydmann Rudolfs Kaufmanis er også en del av teamet. Rudolph jobber med lyden av bandet på livekonserter og sørger for god stemning på vei til konsertene, dette er slett ikke en undervurdert aktivitet, utsikten utenfra er alltid der. Rudolph kjører også moped, fisker og reparerer gamle biler.

Det andre laget – scenesjef, gitarer, perkusjon

Kārlis Matīss Zitmanis, Bror til Andrejs Reinas, er den andre Lagkaptein. Spiller gitar, munnspill, melodica og synger backing vokal. På musikkskolen lærte han først å spille fiolin, som senere ble erstattet av et annet strengeinstrument – gitaren, som han fortsetter å lære på JVLMA. På fritiden leser han «Illustrert Vitenskap». På skolen, allerede i 2. klasse, ble han tiltrukket av stipend, fordi han spilte et spill som heter «Eruditis».

Det andre laget - manager, gitarer, perkusjon

Det andre laget – manager, gitarer, perkusjon

Foto: Latvisk TV

Mārtiņš Matīss Zemītis er fra den musikalske Zemīš-klanen, og dette sier mye om musikaliteten til denne unge mannen, hans holdning til ting, samfunn, familie. Gruppen spiller perkusjonsinstrumenter studert av JVLMA og synger backing vokal. Elsker innebandy, på fritiden spiller og ser han fotball og er trolig den største fanen av Lionel Messi i Latvia.

Linda Āboliņa, lederen for gruppen, er til stede overalt, tar seg av gutta og innrømmer at hun gjør verdens beste jobb, som hun lærte ved Latvian Academy of Culture. Hun planlegger gruppens aktiviteter og minner dem alltid om fristene. På fritiden går han på konserter med andre artister og går på fotturer. Linda lot også gruppens travle timeplan registrere seg for VIP.

Spillflyt – med et smil, enkelt og intelligent

Jeg vet ikke om du kan skrive med et smil, men sånn er det akkurat nå, akkurat slik spillet gikk – med et smil, enkelt og smart. Ja, gutta ville at spørsmålene de laget ikke bare skulle ha musikk, men også sport, kanskje filmer og annen kunst. De var veldig feige, uten noen stjernesykdommer egenskaper. Lagene svarte på alle de tjue spørsmålene, men i sju av dem brukte de tilleggsalternativer.

I VIP-studioet - gruppen "Plutselige lys"

I VIP-studioet – gruppen «Sudden Lights»

Foto: Latvisk TV

Alle syv får tilbud om å svare riktig på en kort test sammen, og lette gruppens vei til finalen, eller for å parafrasere, «rulle ut den røde løperen» som «Sudden Lights» fortjener.

Hvis du forsto det riktig, gjorde vi vårt beste for å bringe flaks, intuisjon og intelligens til Sudden Lights i kveld i Liverpool. Det var forresten akkurat det de ba om å ønske hverandre. Hva annet kan vi gjøre? Be venner fra Kroatia, Irland, Tsjekkia, Malta, Moldova, Nederland og Norge om å lytte og stemme på den rørende «Aija».

«Sudden Lights» spilles for fjerde gang i kveld.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *