Sébastien Loeb vender tilbake til Extreme E

Zapping Sports Auto Moto 2023 Moto GP-kalender

Mens den ni ganger verdensmesteren nettopp har startet sin sesong i Rallycross, vender Haguenau allerede tilbake til veiene til Extreme E. Verdensmester i kategorien i fjor sammen med Cristina Gutiérrez, Sébastien Loeb kommer tilbake i konkurransen for de to rundene på Sardinia.

Han vil stille opp sammen med Klara Andersson på ABT Cupra XE på grunn av at Nasser Al-Attiyah trekker seg fra Baja World Cup 8.-9. juli.

«Nasser leder FIA Baja World Cup med to seire og har bedt om å få spille runde 3 samme helg. Vi ønsker å gjøre det mulig for ham. Vi er glade for at vi med CUPRA klarte å gjøre Seb til en stor erstatning. Å ha rekordverdensmesteren og forsvarende Extreme E-mesteren på laget vårt er en ære. Vi gleder oss alle til helgen på Sardinia. Vi ønsker å ha det gøy sammen, men også lykkes fra et sportslig synspunkt – målet er helt klart seier.»

På sin side er Sébastien Loeb glad for å komme tilbake til der han vant tittelen i fjor sammen med Cristina Gutierrez i Lewis Hamiltons X44 Vida Carbon Racing-mannskap.

«Jeg gleder meg til å komme tilbake til Extreme E etter to sesonger. Det er en Rallycross-lignende konkurranse, så jeg tror jeg kommer til å være på tempoet og klar til å kjempe. Det blir også flott å oppdage et nytt team og se Klara igjen. »

En positiv debut i verdensmesterskapet i rallycross

I år deltar Sébastien Loeb på heltid i verdensmesterskapet i rallycross. Han er involvert i «Special One Racing»-teamet, skapt av hans landsmann og lagkamerat, Guerlain Chicherit. Sesongen startet i Portugal, den franske sjåføren kvalifiserte seg til finalen i det første arrangementet, men endte sist. I Norge, under det andre stevnet, kvalifiserte den ni ganger verdensmesteren i rally seg nok en gang til finalen og endte på 5. plass. I dag ligger han på 6. plass i verdensmesterskapet og målet hans er klart: å komme nærmere pallen. Ved mikrofonen til France Television delte franskmannen følelsene sine om disiplinen.

«Rallycross er alltid veldig intenst som et løp. Ved hver start vet du at det starter fra bunnen av og at det blir den store kampen ved første sving. Det er mye adrenalin i denne disiplinen. Vi begynner å kose oss med bilen. Vi prøver å finne vår plass, på siden kan vi presse oss selv innenfor en viss rimelig grense. Det er fortsatt mandig som sport. »

Kort oppsummert

Etter to sesonger i Extreme E er Sébastien Loeb tilbake i kategorien elektrisk SUV. Han skal delta i begge rundene av Island X Prix på Sardinia, og kjøre en ABT Cupra XE.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *