Utenriksminister Krišjānis Kariņš fremhever betydningen av ytringsfrihet og sikkerheten til journalister på konferansen

Den 5. oktober 2023 åpnet utenriksminister Krišjānis Kariņš en internasjonal konferanse i Riga om ytringsfrihet og journalisters sikkerhet, «Er pennen mektigere enn sverdet?» Ta tak i dagens utfordringer innen ytringsfrihet og journalisters sikkerhet.»

Ved åpningen av konferansen understreket utenriksministeren at ytringsfrihet og journalisters sikkerhet er en langsiktig prioritet i Latvias utenrikspolitikk, bl.a. under Latvias presidentskap EEuropa P.adom Til ministerkomiteen.

Utenriksministeren understreket at «uavhengige medier er viktige for demokratier i disse tider hvor sosiale medier og desinformasjon spres overalt. Vi må samarbeide for å ivareta sikkerheten til journalister. Latvia støtter fullt ut Europarådets journalisters sikkerhetskampanje som ble lansert i dag.»

Konferanser om gangen en sikkerhetskampanje for journalister ble lansert med sikte på å invitere EEuropa P.adom Medlemsstatene må implementere nasjonale planer og mekanismer for å beskytte sikkerheten til journalister. Latvia ga et frivillig bidrag for å støtte kampanjen.

5. og 6. oktober KKonferansen arrangeres av Utenriksdepartementet, Kulturdepartementet, Ombudsmannens kontor og Europarådet under det latviske formannskapet i Europarådets ministerkomité.

Til informasjon

I mai 2023 ble Latvia det presiderende landet for EEuropa P.adom Til ministerkomiteen. Dette er Latvias andre presidentskap siden han ble medlem av organisasjonen i 1995, og det vil vare til november. Under presidentskapet gjennomfører Latvia sine nasjonale prioriteringer. Latvias utenriksminister er EEuropa P.adom Formann for Ministerkomiteen.

EEuropa P.adom, grunnlagt i 1949, er den eldste politiske organisasjonen i Europa, og samler 46 europeiske land. Målet med organisasjonen er å skape et felles demokratisk og juridisk rom, som sikrer respekt og beskyttelse av dens grunnleggende verdier – menneskerettigheter, demokrati og rettsstaten.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *