Tveice, sikkerhetsvakter og latviske supportere. Hva vi husker i Manila etter Basketball-VM / Artikkel

Manila er en fire og en halv times flytur fra Jakarta, hvor det latviske landslaget spilte gruppespillkamper. Etter varmen og den forurensede luften som Indonesia opplevde, ble den filippinske LTV møtt av tropisk damp og svært høy luftfuktighet. September er regntiden, noe som betyr at det regner i strømmer hver dag. Men lokalbefolkningen tomi brichi Jeg er overrasket over at det regnet svært sjelden i løpet av hele uken.

Kanskje presset de latviske fansen skyene i retning Litauen med sin enorme energi, men LTV-teamet var selvfølgelig glade, for ingen hast hindret filmingen. Sikkerhetsvakter forsøkte å gjøre dette flere ganger.

angivelig offentlige steder, men de kom stadig tilbake og insisterte på at filming ikke var tillatt her.

LTV har opplevd slike episoder flere ganger, men heldigvis – uten sanksjoner eller arrestasjoner. Jeg har ikke vært i Nord-Korea, men følelsene kan være like, fordi du alltid føler at du blir overvåket og hver handling blir rapportert.

I likhet med de latviske fansen tok LTV det hele med et smil.

Latviske fans tror at innbyggerne i Jakarta var mye mer oppriktige og åpne. Den spesielle vektleggingen av sikkerhet i Manila har heller ikke gått upåaktet hen hos fansen.

«En nasjon fra fortiden. Indonesia har en nasjon fra fortiden,» sier Normunds, en latvisk fan. «Vi har også turnert rundt på øyene, ikke bare Jakarta. Overalt, bare smil og åpne sjeler. Vi har virkelig noe å lære av dem. Vi tok det også fra dem. Her [Manilā] kanskje ikke så åpent, men det er greit.»

Basketballarenaen «Mall of Asia», som var vertskap for VM-kampene, ligger på territoriet til det femte største kjøpesenteret i verden. På 1990-tallet var det hav her, men byen fortsetter å utvide seg på bekostning av Manilabukta. Det som sitter igjen bak rammen er den ubehagelige lukten som kan kjennes fra tid til annen ved sjøen, også her er forurensningen stor.

Mediearbeidsforholdene i Manila var mye vanskeligere enn i Jakarta, hvor alt var innen rekkevidde.

Jeg måtte løpe fra medieboksen til mikseområdet i tide for å få intervjuer med spillerne. Hvis det er en veldig tett avslutning på kampen, er det nødvendig å fastslå hvor mange minutter som gjenstår før kampslutt. For å ta igjen var et godt alternativ alltid å vente på et minutts pause. Noen ganger skjedde alt veldig raskt og man måtte passe på å ikke støte på noen i den store mengden.

LTV klaget ikke på forholdene, men kunne ha klaget på flere virkelig gale basketballfans, som sto utenfor laghotellet fra tidlig morgen til sent på kveld, og håpet at en av basketballspillerne ville komme og ta et bilde eller skrive autograf. .

Blant fansen var de som ikke gikk glipp av testturneringen i Taiwan, som senere deltok på gruppespillet i verdenscupen i Okinawa, og deretter reiste til Manila.

Under ditt besøk til Manila må du besøke «Tenement», anerkjent i flere undersøkelser som den vakreste basketballbanen i verden. Det ble besøkt av forskjellige verdensstjerner, inkludert Lebron James, samt basketballspillere fra forskjellige landslag under verdensmesterskapet, inkludert Latvia.

Manila basketballtrener Eddie Barbuena håper på et svar for å hjelpe lokale barn som vokser opp i fattigdom med å lære spillet.

«Jeg håper og ber virkelig om at det er godhjertede mennesker som vil være klare til å støtte oss, det er veldig nødvendig for den nye generasjonen,» forklarte treneren. «Jeg har trent barn her i over 20 år. Disse guttene spiller basketball barbeint eller i joggesko. Det er mye fattigdom, så vi trenger virkelig hjelp.»

LTV på Filippinene møtte også Hiro, en fan av Japans litauiske landslag.

Han har vært fan av det litauiske landslaget siden 2006, da VM ble arrangert i Japan.

«Jeg liker virkelig den legendariske Arvīds Macijauskas. I 2006 dro jeg på kampene, møtte litauiske fans og siden da har jeg vært en litauisk fan,» forklarte Hiro.

Kanskje du om 15 år i Asia vil kunne møte mennesker med en lignende historie, fordi

De latviske fansen vant indonesernes hjerter, og etter den siste kampen i turneringen så det ut til at filippinerne også likte fansen vår veldig godt.

«I Jakarta som i Manila er det bare våre landsmenn overalt,» avslørte Ralfs, en Latvia-tilhenger i Manila, som delte sine inntrykk. «Som en sjette spiller og som et lag føler vi oss virkelig som en stor knyttneve. Så det mangler ikke på suksess. Resultatene er der og vi er fortsatt litt over bakken.»

«Jeg anbefaler til alle: følg laget ditt. Følg og tro,» understreket fan Jānis. «La oss ikke si at ingen trodde, men at mange ikke kom [tāpēc]at vi hadde en [spēcīga] bånd. Tro, bare tro! Du er ikke bare vanlig. Tro og alt vil gå i oppfyllelse!

KONTEKST:

I den første grupperunden i verdenscupen beseiret det latviske landslaget Libanon og det franske landslaget, men tapte for kanadiske basketballspillere. På den annen side, i andre grupperunde slo latvierne tidligere verdenscupvinnere Spania, og med seier over Brasil kom de til kvartfinalen i 32-landslagskonkurransen, hvor de tapte mot Tyskland. I semifinalen om 5. plass beseiret latvierne det italienske landslaget til de sikret 5. plassen takket være en knusende seier over Litauen.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *