åpningskamp i New Zealand, inntreden av australierne… Kampene på programmet for torsdag

På denne første konkurransedagen i New Zealand og Australia åpner de to vertslandene for verdenscupen ballen torsdag, mot henholdsvis Norge og Irland.

Starten på en måned med fotball på det oseaniske kontinentet. VM 2023 begynner torsdag 20. juli med de to innledende møtene til medvertene i konkurransen. Dersom den offisielle åpningskampen er tildelt New Zealand, som utfordrer Norge, vil oppmerksomheten være minst like rettet mot Sydney, der Matildas er vertskap for Irland.

09.00: New Zealand-Norge (Frankrike 2)

Aucklands Eden Park går i fotballmodus. All Blacks vanlige hule er vertskap for den første kampen med en plakat mellom New Zealand og Norge, favoritter til denne gruppe A. Hvis dette er deres sjette deltakelse i verdenscupen, ser Football Ferns fortsatt etter en første kroning i konkurransen.

Motsatt, ikke sikker på at partnerne til Lyonnaise Ada Hegerberg, fraværende fra siste verdensmesterskap i 2019 for boikott, ikke hører det på den måten. Kvartfinalistene i Frankrike må skandinavene vaske bort fornærmelsen forårsaket av deres eliminering fra gruppespillet i det siste EM, med et knallhardt 8-0-tap mot England.

12.00: Australia-Irland (W9)

I gruppe B må Australia forhandle sin start på turneringen godt mot irene. Før oppgjøret er alle signaler grønne for lokalbefolkningen, drevet av deres siste seier mot det franske laget (1-0), som selv beseiret Irland i begynnelsen av juli (3-0). Sam Kerrs Matildas vil også kunne stole på et stort publikum som er engasjert i deres sak.

Overfor massiv etterspørsel flyttet arrangørene møtet til Allianz Stadium, hvor Sydney på 42 500 seter, til Stadium Australia, et stadion som kan romme opptil 80 000 mennesker, hvor finalen finner sted om en måned.

Det skal bemerkes at det irske laget avbrøt sin siste forberedelseskamp mot Colombia etter tjuetre minutter forrige fredag, kampen hadde blitt «for grovt». Midtbanespiller Denise O’Sullivan ble spesielt truffet i leggen.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *