Tidligere Wagnerian Medvedev, som forsøkte å flykte til Russland, ble arrestert i Norge

Medvedev ble arrestert fredag ​​kveld i landsbyen Grense Jakobselve, nær grensen til den russiske føderasjonen, mens han forsøkte å krysse grensen til Kolahalvøya i ly av mørket.

Regionspolitiet bekrefter overfor publikasjonen informasjon om pågripelsen av en 20 år gammel mann. Han ble siktet for brudd på grenseregler. Imidlertid ble verken navnet eller nasjonaliteten nevnt.

Det er bemerkelsesverdig at forsøket på å krysse grensen fant sted noen timer etter at den tidligere sjefen for «Wagner» møtte journalisten til «Barents Observer» i Kirkenes sentrum. Medvedev kunngjorde at han hadde til hensikt å finne noen som kunne hjelpe ham med å krysse grensen. Han forklarte at han var forventet å bli utlevert til Ukraina snart, og derfor var retur til Russland et tryggere alternativ.

Etter samtalen klarte nok Medvedev å komme seg til Grense Jakobselva, som ligger 50 kilometer fra Kirkenes. På dette tidspunktet er Norge og Russland atskilt av en grunn elv.

Samtidig er det verdt å merke seg at det fortsatt er uklart hvordan eksakt den tidligere leiesoldaten klarte å komme seg til det nevnte territoriet, siden offentlig transport ikke går til grenseelven.

Hvem er Andrei Medvedev?

I januar i år kunngjorde norske myndigheter at Medvedev hadde bedt om asyl i landet etter å ha krysset grensen ulovlig. Saken ble overlevert til norsk utlendingspoliti og mannen ble overført til Oslo, hvor han ble plassert på et senter for utlendingsforbrytere.

Medvedev ble senere pågrepet etter et fyllebråk utenfor en bar i Oslo. Allerede i april ble det kjent at han var varetektsfengslet i Sverige.

Medvedev, bosatt i Tomsk, signerte en fire måneders kontrakt med «Wagner» i juli 2022. Han ble sendt til Salsk, Rostov-regionen i Russland, og derfra til den russisk-okkuperte delen av regionen fra Luhansk i Ukraina, hvor han ble utnevnt til sjef for 1. divisjon av 4. platon av 7. direkte leiesoldatopplæringsenhet.

I følge Medvedev deltok han i kampene nær Bakhmut. Evgeniis Nujins var en fange i Medvedevs avdeling – ifølge vitnesbyrd slo Wagnerianerne ham med en hammer da han kom tilbake fra ukrainsk fangenskap.

I midten av desember dukket det opp en video på sosiale nettverk der en mann som poserer som desertør Andrei Medvedev snakker om hån i rekkene til «Wagnerian» krigere.

«Etter min vilkårlige avgang begynte Wagners sikkerhetstjeneste å forfølge meg, og involverte den føderale sikkerhetstjenesten og innenriksdepartementets organer i søket. Jeg frykter for mitt liv og helse,» sa Medvedev.

I desember ble fragmenter av Medvedeva Osechkins intervju publisert i «Sibir.Realii»-prosjektet til «Radio Brīvība».

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *