Tsjekkiske ishockeyspillere forlater Norge høyt og tørt, USA slår Danmark trygt

Tsjekkernes suksess sikret også Sveits en plass i «play-off»-kampene.

Også i dag i Riga klokken 16.20 vil Canada og Sveits, ledere for gruppen, møtes direkte på TV-kanalen «Tet hockey», mens kampen mellom Latvia og Kasakhstan begynner klokken 20.20 og sendes direkte på kanalen. TV LTV7. .

Med 13 poeng på fem kamper ligger Tsjekkia på førsteplass i gruppe B, Sveits har 12 poeng på fire kamper og Canada har 11 poeng. På fem kamper ble åtte poeng samlet av Latvia, fem av Slovakia, fire av Kasakhstan og Norge, men ingen poeng ble scoret av Slovenia.

I gruppe A slo USA Danmark 3-0 i Tammerfors.

Kampens første mål falt ikke før i det 50. minutt, da Cutter Gauthier satte amerikanerne foran i de fleste tilfeller.

Fire og et halvt minutt før kampslutt ble seieren sikret med et presist skudd fra Alex Tach.

Danmark byttet ut målvakten med en sjette mann med to og et halvt minutt igjen av kampen, men Rocco Grimaldi scoret amerikanernes tredje mål med 41 sekunder igjen.

Thatch bidro til alle tre målene (1+2), men Grimaldi scoret to (1+1) poeng.

Casey Desmith hadde en tørr kamp foran mål med 22 redninger.

Fortsatt i det danske målet stoppet Frederik Dyhov, erstattet etter første periode, samtlige 15 skudd fra amerikanske hockeyspillere, mens George Serensen gjorde 18 av 20 skudd.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

I denne gruppen møter Finland Østerrike («360 TV») klokken 16:20 og klokken 20:20 – Sverige med Frankrike («Tet hockey»).

I gruppe A leder USA med 15 poeng på fem kamper, mens Sverige har 11 poeng på fire kamper. Finland har ti poeng på fem kamper, Danmark åtte, Tyskland seks og Frankrike fire poeng på fire kamper. Ungarn har to poeng på fem kamper, mens Østerrike har ett.