Ukraina er klar til å bytte Belgorod mot NATO-medlemskap

«Vi er klare til å bytte Belgorod mot Ukrainas medlemskap i NATO,» sa Zelensky på en pressekonferanse på Skridstrup flybase i Danmark da han ble spurt om Ukraina ville være klar til å gi territorielle innrømmelser til Russland for å bli tatt opp i NATO.

Belgorod ligger nær den ukrainske grensen.

Timer tidligere, under en pressekonferanse under sitt besøk i Nederland, avviste Zelensky muligheten for å «bytte ut noe» mot ukrainske territorier og understreket at en rettferdig fred bare var mulig ved å gjenopprette den territoriale enheten i Ukraina.

I forrige uke ble det rapportert at Stjan Jensen, stabssjef for NATOs generalsekretær, under en offentlig debatt i Norge, innrømmet at Ukraina kan bli medlem av NATO dersom landet avstår fra sitt territorium, men understreket at den endelige avgjørelsen bør tas. av Kiev.

– Jeg sier ikke at det må være akkurat det. Men det kan være en mulig løsning, sa Jensen til VG.

Utenriksdepartementet i Ukraina fordømte disse uttalelsene fra Jensen, og understreket at Ukraina ikke handler med territoriene.

Den bevisste eller utillatelige deltakelsen fra NATO-tjenestemenn i å utvikle en diskurs om muligheten for at Ukraina forlater sine territorier er fordelaktig for Russland, sa representanten for Ukrainas utenriksministerium.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *