V. Zelenskis: Ukraina mottok ytterligere NASAMS-systemer, de har allerede startet kampvarsling

Ukraina mottok ytterligere NASAMS luftvernsystemer. De har allerede startet kampvarsling og vil styrke landets luftvern før vinteren.

Det opplyste Ukrainas president Volodymyr Zelensky etter tirsdagens møte, melder «rbc.ua»-portalen.

«Jeg mottok rapporter om ammunisjon, utstyr og utstyr mottatt den siste dagen. Påfyllbare NASAMS-systemer overført av partnere har gått i kampberedskap. Vårt luftforsvar har blitt styrket når vinteren nærmer seg», erklærte han.

I en kommentar til situasjonen på fronten bemerket presidenten at fiendtlighetene fortsetter i retning av Kupiansk, Bakhmut, Avdijivka og i sør.

«Vi lyttet til dataene fra etterretningstjenestene om situasjonen i de midlertidig okkuperte områdene, i Svartehavsregionen og i landene i Collective Security Treaty Organization. Sikkerhetstjenesten informerte om sine sikkerhetstiltak mot spionasje,» la V til Zelenskis.

NASAMS er et norskprodusert mobilt luftvernsystem som kan skyte opp 72 missiler på 12 sekunder. Den ødelegger fly, helikoptre og kryssermissiler innenfor en radius på 40 km.

Forsvaret i Ukraina mottok det første NASAMS-systemet i november 2022. For rundt en uke siden ble det kjent at det norske forsvarsdepartementet ble enige om å forbedre NASAMS luftvernsystemer med det amerikanske selskapet Raytheon og konsernet Norwegian Kongsberg Gruppen. Og i midten av oktober ble det kjent at Litauen snart vil overlevere to NASAMS-systemer til Ukraina.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *