Strzelce Opolskie: kommunen isolerer skolebygninger, og unge mennesker…

Prosjektet, som ble gjennomført av Strzelce Opolskie kommune i flere måneder, koster mer enn 9 millioner PLN innenfor rammen av det såkalte norske fond-prosjektet. Idrettshallen i Szymiszów er allerede isolert og termisk modernisering er i gang i skolebygningene i Dziewkowice og Sucha.

Foruten investeringer inkluderer prosjektet også utdanningsaktiviteter og nylig fløy en gruppe studenter til Norge. De besøkte Moss skole, en prosjektpartner.

– Unge mennesker fikk muligheten til ikke bare å oppdage Norge, men også til å lære om norske erfaringer – forklarer Damian Obrusznik, nestleder i Strzelce Opolskie kommunale utdanningsråd.

– Deriblant besøk på interaktivt naturmuseum i Oslo, utveksling med jevnaldrende fra Moss, felles pedagogiske aktiviteter gjennomført under ungdomsoppholdet vårt. Vi venter for tiden på gjenbesøket til vår norske partner, som skal finne sted i november – legger han til.

Elever fra skoler i Szymiszów, Dziewkowice og Sucha, vinnere av skolekonkurransene, fløy til Norge.

– Oppholdet vårt i Norge varte i fire dager. Vi er veldig glade for å ha fått muligheten til å reise til Norge, for det skjer ikke ofte. Vi møtte noen flotte mennesker, knyttet forbindelser og er fortsatt i kontakt med forskjellige mennesker vi møtte. Dette er definitivt noe av det beste som kunne skjedd oss ​​- sier Daria og Ania fra Szymiszów-skolen.

For gjennomføringen av prosjektet, som skal avsluttes i år, har kommunen skaffet midler fra programmet «Miljø, energi og klimaendringer».

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *