Sterke følelser blekner ikke. I basketball fortsetter vennskapet til supportere selv etter at de har kommet tilbake til Latvia / Artikkel

Under rallyet sang basketballfans den sjette spillersangen eller bandsangen «Prāta vētra» med tekster som passet til basketballtemaet. De som var i Jakarta og Manila sang, samt de som krysset fingrene her i Latvia.

«Jeg skulle ønske jeg alltid kunne stå slik… som etter kampen mot Litauen! Dette er ord fra mitt land, og sangen for meg kommer også fra henne. Og jeg vet at ingen vil synge den for meg.» teksten til sangen lest.

Supportere av det latviske basketlaget samles i Riga

Mange fans kom hjem først tirsdag. Basketballfansen Arnis, Ivars og Rudolfs innrømmer at de gradvis kommer seg etter euforien og drømmen de opplevde.

Fansen sa at under VM i Asia kom alle latvierne så nærme at de bestemte seg for å møtes i Riga også.

Fangruppen opprettet i Jakarta fortsetter å eksistere på sosiale nettverk, hvor nesten 500 mennesker fortsetter å utveksle nyheter og følelser.

«Vi planlegger å fortsette denne sjette spillerbevegelsen fullt ut. Derfor ønsker vi også å bevare disse tradisjonene og være sammen,» sa supporterne. «Som i Indonesia er det enkelt å chatte, organisere. Du kan også hjelpe til med daglige gjøremål hvis du trenger det. Jeg trenger for eksempel en altmuligmann, er det noen som kjenner en god? Sånn sett. Så får du også gode kontakter der.

«Whatsapp»-gruppene og fanbevegelsen ble startet av Roberts.

«Det startet som bare en vennlig samtale mellom venner på et fly. Ord for ord, alt kom sammen,» forklarte Roberts. «Jeg ble veldig overrasket over at 500 mennesker samlet seg. Så mange! Hvis du kjedet deg i Jakarta, også på øya Bali, måtte du bare si: «Vårt land!» Og du må ha hørt: «Latvia!» et sted. «.

De store prestasjonene til landslaget vil bli snakket om i lang tid, det er fansen sikre på.

De håper dette vil oppmuntre barn til å drive mer idrett.

«Vi er som nummer seks [spēlētājs] På dette arrangementet fikk vi Latvia til å snakke i Jakarta og Manila,» sa Artūrs. «Det var, tror jeg, det beste vi alle sammen – laget på banen og oss på tribunen – kunne gjøre med vår tilstedeværelse der. Men det er tross alt en start. Det var et fantastisk resultat.»

KONTEKST:

Det latviske landslaget vant seks seire på åtte kamper i sin debut i VM-sluttspillet under ledelse av hovedtrener Lukas Banki og nådde, i motsetning til i utgangspunktet beskjedne spådommer, 5. plass. I kamper mot det latviske landslaget forble slike basketballmakter som Frankrike og Spania, samt Litauen og Bankis hjemland Italia blant taperne.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *