SIA «Capitalix MR» vinner auksjonen, vil opprette «Tech Village» på Klaipėdas Street 138 » irLiepāja

SIA «Capitalix MR», allerede vinner av kommunens prosjektkonkurranse for små og mellomstore kommersielle foretak i mai, vil motta 50 000 euro i støtte til sitt prosjekt for utvikling av kommersielle aktiviteter i Vētru Street (oppretting av en digital landsby for Liepājas digitale teknologisamfunn ), ble også auksjonsvinner (samtidig den eneste auksjonsdeltakervinneren) for eiendom – land på 10 190 m2 i området – Klaipėdas gate 138 for leierettigheter.

SIA «Capitalix MR» har leid dette territoriet i fem år for en leie på 3200 euro per år.

Parlamentsmedlemmer i stående komité godkjente allerede resultatet av auksjonen forrige uke, med avgjørelsen som fortsatt skal tas på rådsmøtet denne uken.

Eieren av SIA «Capitalix MR» er Liene Minkeviča, utvikleren av Digital Village («Tech Village»)-prosjektet er Ralfs Minkevičs, leder av Kurzeme-avdelingen til det latviske handels- og industrikammeret.

Presentasjonen av SIA «Capitalix MR» indikerer at målet med prosjektet er «å fremme etableringen og utviklingen av teknologiintensive produkter og tjenester i Liepāja».

Det er planlagt å involvere støtteorganisasjoner for digital transformasjon og andre medlemmer av de digitale miljøene i prosjektaktivitetene. I løpet av prosjektet er det planlagt å skape en infrastruktur og et miljø som vil gjøre det mulig for utviklere av digitale produkter og tjenester – virksomheter å vokse med suksess, og dermed skape nye arbeidsplasser i Liepāja.

Samtidig skal selskapet utvikle sine tjenester.

Prosjektet ser for seg at SIA «Capitalix MR»-partnere – hotell, restaurant eller aktive fritidshandlere fra Liepāja – også kan operere i den digitale landsbyen. Flere selskaper som jobber i Liepāja har uttrykt interesse for å delta i prosjektet, inkludert SIA «InPass», SIA «Tolik Corp», SIA «BirgerMind», European Digital Innovation Center.

Oppretting og utvikling av en digital landsby
Det er planlagt å sette opp minst to modulbygg (kontorbygg) på territoriet, og til slutt vil den digitale landsbyen ha opptil syv modulbygg.

Ikke-finansielle investeringer på minst 200 000 euro og minst syv nye arbeidsplasser er planlagt.

Prosjektbudsjettet er estimert til EUR 114 500, inkludert EUR 64 500 i eget bidrag (minst EUR 150 000 mer over fem år).

Prosjektutvikleren håper å være ferdig med papirene i august i år. Det er planlagt å installere modulbygg innen utgangen av året, forbedre landsbyen og avslutte prosjektet innen utgangen av februar neste år, utvide landsbyen ytterligere og utvikle prosjektet mer.

Port irliepaja.lv har allerede skrevet at gründere i mars ble invitert til å delta i auksjonen av leierettigheter for en del av territoriet til Klaipėdas Street 138 (to tomter på 10 190 m2 i området), som ligger på siden av Vētra-gaten og sørger for etablering av handelssteder, offentlig servering og levering av tjenester ved å plassere kortsiktige bygninger der.

Utvelgelsen av kandidater skjedde i to runder. I den første, i samsvar med de spesielle konstruksjonsreglene fastsatt i auksjonsreglene, ble visualiseringer av den potensielle plasseringen av objektet sendt inn av auksjonsdeltakere evaluert. På den annen side ble det auksjonert ut leieavgifter i andre runde av auksjonen.

Sammen med auksjonen utlyste kommunen et anbud på medfinansiering av små og mellomstore kommersielle foretak (SMB)-prosjekter for 2023. Under hensyntagen til at kommunen trakk til seg midler fra Union funds Commission for the Revitalization of a Degraded Area kl. Vētru St./Klaipėdas St. 138, tilpasser dette området for næringsutvikling, har kommunen spesielt invitert forretningsmenn til å realisere sine ideer på dette området, og sørget for dette formålet med en medfinansiering på opptil 50 000 euro.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *