J. Biden ankom Finland – Business

Foto AFP/Scanpix.

Joe Biden, USAs president, ankom tirsdag kveld Finland, et nytt medlem av NATO, hvor han vil møte president Sauli Niinisto og statsministrene i andre land.

Etter besøket i Vilnius, hvor den amerikanske delegasjonen deltok i NATOs teammøte, landet den amerikanske presidentens fly på Helsingfors flyplass ved 22-tiden. lokal (og litauisk) tid, vil fotografen fra nyhetsbyrået AFP være der.

iaurs alis, hvis grense til Russland strekker seg over 1300 km, som svar på Moskvas krig i Ukraina, avsluttet sin langvarige militære alliansepolitikk og sluttet seg til NATO i april.

Dette er herr Bidens første besøk til Helsingfors. Den amerikanske presidentens siste besøk i Finland var for snart fem år siden, da USAs daværende leder Donald Trump møtte Russlands president Vladimir Putin i Helsingfors.

Sammen med Niinist og Finlands statsminister Petteri Orp møter Biden torsdag også Ulf Kristersson, Jon Gahru Store, Mette Frederiksen og Katrin Jakobsdottir, statsministrene i henholdsvis Sverige, Norge, Danmark og Island.

Diskusjonstemaet vil være USA-USA-samarbeid innen sikkerhet, miljøvern og teknologi.

Finland blir siste etappe av Mr. Bidens reise til Europa, hvor han reiser til Washington på torsdag. Han startet sitt arrangement mandag i London med å møte den britiske statsministeren Rishi Sunak, og deltok deretter på NATOs teammøte i Litauen.

Et viktig møte ble holdt i Vilnius angående Vedias NATO-medlemskap.Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan, endret uventet standpunkt og godkjente, etter mer enn ett år med fastlåsning, Stockholms inntreden i Alliansen. Han hadde tidligere anklaget paret for å huse kurdiske militante, som Ankara anser som terrorister.

Ekteskapsavtalen ble inngått etter en telefonsamtale med herr Biden. Under den nevnte RT Erdogan at han ønsket å fornye prosessen med å bli medlem av EU og Tyrkias ønske om å anskaffe et stort antall F-16 jagerfly.

Bidens besøk følger den kontroversielle amerikanske beslutningen om å dekke Ukraina med klaseammunisjon, som de fleste NATO-medlemmene, men ikke USA, har forbudt.

[{«title»:»J. Bidenas Vilniuje susitiko su S. Cichanouskaja»,»url»:»https://vz.lt/verslo-aplinka/2023/07/13/j-bidenas-vilniuje-susitiko-su-s-cichanouskaja»,»category»:»ARTICLE»,»profiles»:[1057,1067,2206]},{«title»:»Minister i Svedijas: den største endringen på 200 år venter oss»,»url»:»https://vz.lt/verslo-aplinka/2023/07/12/svedijos-ministras- musu – laukia -den-største-endringen-i-200-år»,»category»:»PREMIUM»,»profiler»:[1057,1067,1873,2206]},{«title»:»G7 planlegger å presentere en plan for å sikre langsiktig militærhjelp til Ukraina i Vilnius»,»url»:»https://vz.lt/verslo-aplinka/2023 /07/12 /g-7-planuoja-in-Vilnius-to-present-a-plan-to-ensure-long-term-military aid-to-Ukraine»,»category»:» ARTIKKEL»,»profiler»:[1057,1067,1633,2140,2206]}]


Reproduksjon av informasjon fra BNS nyhetsbyrå i offentlige nyhetsmedier og på nettsider uten samtykke fra UAB «BNS» er forbudt.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg og vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i Business, Sodra, Registersenter, etc. i bratsj.