Riga nasjonale hockeylag støttes av strålende fans og landets ambassadør / artikkel

Tabellen for VM-gruppeturneringen viser Sveits som den absolutte lederen, og eksperter nevner det blant medaljevinnerne. Tirsdag kvelds kamp mot det latviske landslaget lover å bli intens og full av hockeyferdigheter.

«Jeg var veldig spent, fascinert og inspirert da jeg fikk vite at verdensmesterskapet vil finne sted i Riga og at det sveitsiske landslaget vil konkurrere her,» sa den sveitsiske ambassadøren til Latvia, Litauen og Estland, Martins Mišlė, på LSM.lv . . «Jeg og mine kolleger fra ambassaden deltok på to testkamper mellom Sveits og Latvia før mesterskapet som supportere, og jeg var fornøyd med et slikt diplomatisk resultat, der Latvia vant en kamp og Sveits den andre. Diplomaten i meg var lettet. «

Allerede før mesterskapet var sveitserne blant de aktive billettkjøperne, og på turneringsdagene kan de lett bli lagt merke til rundt om i byen blant andre hockeyfans, både på grunn av de lyse fargene på nasjonalflagget og kostymene. . .

Sveitsisk ambassadør i Latvia Martins Mišlė

Foto: Paula Churkste/LETA

På arenaen kan du se både herrer i dress dekorert med mønsteret av det sveitsiske flagget, fjellklatrere kledd i stil med alpingjetere, digre fanhatter og jenzier, som er utformet som præriegoths alpint. Det særegne ved forskjellige regioner i landet og den flerkulturelle historien som gjør at italienske, franske og tyske språk kan bo i landet, bestemmer også valget av fanattributter. Men fremfor alt er hockey en av Sveits flaggskipsporter.

«Jeg dro til åpningskampen av mesterskapet, der Latvia møtte det kanadiske landslaget – vi var i fansonen med familien min. Kanskje resultatet gjorde meg trist, hvis du ser på det fra min stilling som ambassadør i Latvia, men atmosfære og vennligheten til fansonen – det var flott», åpnet opplevelsen hans Michelet i turneringen.

Da seriekampene startet i Riga, nøt hele Sveits det lunefulle vårværet. I motsetning til den ubehagelige fuktigheten utenfor vinduet, boblet Rigas sending av varm vår og solfylt himmel.

«Jeg tror det har ytterligere oppmuntret våre hockeyfans til å ta en avgjørelse og dra til Riga,» la den sveitsiske ambassadøren til.

Sveitsiske fans spiller mot det norske landslaget

Sveitsiske fans spiller mot det norske landslaget

Foto: Eddy Palen/LETA

Under verdensmesterskapet venter latviske hockeyfans ofte med stor angst på den siste kampen til gruppen i ishallen, fordi den kan avgjøre om hockeylandslaget kommer ut av undergruppen.

«Vil du virkelig ta Sveits vekk fra elitedivisjonen?» spøkte ambassadøren før han ble alvorlig igjen. «I best mulig scenario burde selvfølgelig begge lag ha kvalifisert seg trygt for å gå til neste runde av mesterskapet. Selv utenom mine plikter som diplomat og min plass som ambassadør, har jeg alltid hatt en spesielt positiv holdning til latvisk hockey. Jeg var mye yngre, men jeg husker tilbakekomsten av det latviske landslaget til internasjonal sirkulasjon, og gikk inn i den høyeste divisjonen av hockey, og dette var kamper fulle av god og severdig hockey.»

En sveitsisk supporter under VM-kampen mot Kasakhstan

En sveitsisk supporter under VM-kampen mot Kasakhstan

Foto: Marek Mattison

Under kampen mellom Sveits og Kasakhstan i World Championship Arena sørget LSM.lv for at hundrevis av sveitsiske fans dominerte både fansonen og arenaen. Selv om de er spredt, er sveitserne i stand til å ringe arenaen med slagord om støtte.

På spørsmål om hvordan de har det og hva de liker i Latvia, berømmer bilkortesjefans fra forskjellige år Latvias natur, gjestfriheten til folket og den deilige bairitten.

Jeg bodde i Jurmala, tok en utflukt for å se nabolandet Litauen. Men alle legger det til

billettprisene til mesterskapet virker for dyre selv for sveitserne.

«Vi har en uke fri og vi vil selvfølgelig gjerne se mer hockey på arenaen, men det er litt for dyrt for oss fire, så vi er bare tre kamper på arenaen. gang vi drar på utflukt for å se Latvia,” forklarte damen som hadde med seg en fan-suvenir – et skjerf med etternavnet til en av lederne for sveitsisk hockey Andres Ambiles.

Sveitsiske hockeyfans i Riga

Sveitsiske hockeyfans i Riga

Foto: Martins Michelet

I fjor satte Ambils en solid rekord – han spilte sin 120. kamp med landslaget i verdensmesterskapet. Ambilas første kamp for landslaget var i 2004, og i alle de nitten årene hjalp han uselvisk landslaget. På spørsmål om hvem de mener er det sveitsiske landslagets viktigste spiller i VM, peker fansen direkte på Ambila, ikke den unge NHL-spilleren Kevin Fiala.

Sveitsiske borgere kan hengi seg til alle typer sport fordi, selv om det er relativt lite, er Sveits et velstående, velorganisert og styrt land.

Imidlertid er hockey en av de mest populære idrettene, og det sveitsiske nasjonale mesterskapet er på et anerkjent nivå –

mange av de beste latviske landslagshockeyspillerne spiller og har spilt i forskjellige lag.

«Det sveitsiske fotballaget begynte å vise betydelige prestasjoner på 90-tallet av forrige århundre, og siden den gang har vi vært på verdenselitenivå. Det andre populære sportsavviket er knyttet til alpine skidisipliner – her spiller geografisk plassering en stor rolle, og faktisk har ski alltid preget identiteten til sveitserne, og den tredje store sporten i Sveits er hockey, sa ambassadør Michelet.

«Det har også en historisk kontekst, fordi hockeybaner naturlig dannet seg i fjellområder og om vinteren var det god underholdning. Senere, da storhockeyen flyttet til storbybanene, klarte vi å skape et sterkt hockeymesterskap, en sterk hockeyøkonomi «, oppsummerte han.

Det landets yngre generasjon ser på som sin fremtidige idrett er forankret i tradisjon, popularitet og rett og slett smak.

Latvia og Sveits har en lignende utfordring etter mesterskapet – hvordan overbevise unge spillere om å bli med i hockeyhistorien,

slik at i den neste store duellen mellom Latvia og Sveits har begge lag kraften og energien til å vise fansen god og spennende hockey.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *