Riga-kollektivene planlegger å tildele 140 000 euro for sine prestasjoner på sangfestivalen / artikkel

«Navnet på talentfulle mennesker fra Riga og Riga ble hørt i Latvia og rundt om i verden i sommer. Vi vil gjerne uttrykke vår spesielle takk for deres enestående prestasjoner på den XXVII generelle festivalen for latvisk sang og dans og deler ut kommunale pengepriser som en del av dette. av beløpet på 140 000 euro til Riga amatørkunstkollektiver. Vi er stolte og setter pris på vår kollektive opptreden og takker alle ledere og spesialister i amatørkunstkollektivene for det forberedende arbeidet. Nok en gang en stor takk til de nesten 12 000 medlemmene av hovedstadens amatørkunstkollektiver som deltok på sang- og dansefestivalen i sommer! God sesong med kreativt arbeid og tilfredshet med nye prestasjoner, sa Laima Geikina, leder av utdannings-, kultur- og idrettskomiteen.

Riga kommune vil dele ut pengepremier til 43 kunstneriske amatørgrupper fra Riga som oppnådde utmerkede resultater i finalen i XXVII General Latvian Song Competition og XVII Dance Festival organisert av National Cultural Center of Latvia i områdene kor, folkedansgrupper, messing instrumenter. orkestre, blåseensembler, vokalensembler og minoritetsgrupper: syv store priser fra XXVII General Latvian Song Festival og XVII Dance Festival, tretten 1. plasser, tolv 2. plasser og elleve 3. plasser.

Det totale premiebeløpet er 140 000 euro, hvorav 72 000 euro bør tildeles amatørkunstkollektivene til kultursenteret og skolen for musikk og kunst i Riga kommune, og 68 000 euro til amatørkunstkollektivene til andre grunnleggere. Pengepremier vil bli delt ut fra midlene til reservefondet til Riga kommune.

Beslutningen om å dele ut pengepremier ble tatt 21. september på møtene i utdannings-, kultur- og idretts- og finans- og administrasjonskomiteene i Riga bystyre. Den endelige avgjørelsen tas på neste bystyremøte i Riga 28. september.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *