Regional Latvian Community Cultural Festival arrangeres i Bergen, Norge / Artikkel

Vær oppmerksom – artikkelen er publisert 1 år siden.

I løpet av de to første dagene av den regionale festivalen planlegges det et intensivt treningsprogram for hver av kollektivene av festivaldeltakere, for å lære noe nytt sammen, for å forberede seg til neste sang- og dansefestival, for å inspirere hverandre, samt for å feire latviske høytider.

Det forventes totalt 95 deltakere til denne markeringen.

«Ideen til denne festen ble født takket være barna, for hvem sang- og dansefestivalen i Latvia vil finne sted i år eksternt. Dessuten har pandemien gått mer enn et år med restriksjoner og muligheter for nettmøte har oppmuntret oss til å bli begeistret og inviter alle grupper av uavhengige latviere til ett sted i Bergen, hver av oss fra et slikt møte ansikt til ansikt vil gjenvinne motivasjon, entusiasme og glede for å møtes igjen, som når vi kommer tilbake til vårt daglige arbeid og hjem, vil gi oss inspirasjon til å jobbe videre, for å ta vare på latviske tradisjoner. Alle som kommer til Bergen vil bli en vinner. Jeg håper virkelig at etter ferien vil hver deltaker reise hjem med en dose inspirasjon og glede», understreket Ilga Švāne, arrangøren av høytiden, ansvarlig for «Latvisk Selskap i Norge – Bergen».

Masterclass for representanter for latviske amatørteatre i Norge – Latvisk amatørteater «LATiBergen» i Bergen under ledelse av Liāras Ozolas, latvisk teater «O’Latte» i Oslo under ledelse av Ieva Melbārde, fremtidig latvisk teater i Stavanger – vil bli regissert av «MADteatteri» fra Finland, regissør og skuespiller Alice Polačenko.

Kormesterklasser for voksen- og guttekor vil bli ledet av dirigent Kaspars Adamsons. Medlemmer fra Oslo, Stavanger og Bergen synger i Det Norske Latviske Kor.

Mesterklassene i folkedansgruppen vil bli ledet av Vineta Āboliņa, som leder dansegruppen «Kūzuls» i Latvia. Representanter for folkedansgruppene til TDK «Pērkonkalns», TDK «Ozolinņš» og TDK «Ziemeļmeita» vil delta i arrangementene i den regionale høytiden. Kor og dansegrupper skal gjøre seg kjent med repertoaret til neste festival i 2023.

Folkegruppens masterklasse vil bli ledet av Sandra Stare, leder av folkegruppen «Vīteri» med Zani Danos, leder for kulturskolens folkegruppe «Bergausis».

På slutten av hver dag vil alle deltakerne spise sammen, synge sammen og dele sine inntrykk av det de lærte i mesterklassene. Lørdag kveld vil alle deltakerne på mesterklassene bli overrasket over forestillingen til Norwegian United Latvian Theatre – som viser hva de har lært på to dager.

På den annen side, søndag 15. august klokken 13.00 inviteres alle til festivalens avslutningskonsert, hvor festivalens sang- og dansedeltakere skal delta.

Du kan følge konserten live på Facebook og på LSM.lv-portalen.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *