Norge bøter Facebook og Instagram-eier for å samle inn personopplysninger for målrettede annonser

Fra 14. august vil «Meta» bli bøtelagt med én million kroner per dag i forbindelse med byråets 14. juli-vedtak om å «midlertidig forby adferdsbasert annonsering på Facebook og Instagram».

Lederen for den internasjonale avdelingen til «Datatilsynet», Tubias Yudins, sa at «Meta»-adferdsreklamer «inkluderer påtrengende overvåking av brukere, som negativt påvirker deres rettigheter til databeskyttelse og informasjonsfrihet». beskyttede grupper som «unge, eldre og personer med kognitive funksjonshemninger».

17. juli kunngjorde «Datatilsynet» at «Meta»-plattformer ble midlertidig forbudt å plassere adferdsbaserte annonser og at det amerikanske selskapet hadde frist til 4. august på seg til å iverksette korrigerende tiltak.

Yudin sa at straffen ble bestemt fordi «Meta» ikke overholdt byråets forbud.

Det sosiale medieselskapet kunngjorde forrige uke at det planlegger å be brukere i EU, Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet og Sveits om å bekrefte deres samtykke til å motta målrettede annonser.

I januar avviste europeiske regulatorer Metas tidligere brukte juridiske begrunnelse om «legitime interesser» i å samle inn brukernes personlige data for målrettet annonsering.

Yudins understreket at endringene er positive, men den ulovlige behandlingen av personopplysninger fortsetter inntil videre.

«Meta» meldte i pressetjenesten at selskapet vil anke avgjørelsen til den norske regulatoren fordi den ifølge selskapet allerede har oppfylt regulatorens krav.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *