Norge advarer om å måtte drepe hvalrossen på 589,7 kilo

Men nå «har publikum ignorert gjeldende råd om å holde god avstand til hvalrossen», sa Nadia Jdaini, representant for Fiskeridirektoratet.

Besøkende svømmer med Freya, kaster gjenstander mot henne og nærmer seg henne for å ta bilder – noen ganger «med barna i barnevognen», sa Djdaini.

For ledelsen betyr dette at deres advarsler ikke er nok. «Vi må se etter alternativer til dagens strategi om å holde folk borte fra dyrelivet. Et av disse alternativene, som ledelsen allerede antydet tidligere i sommer, er kontrollert utslakting av dyret,» sa Jdaini og la merke til at andre mulige løsninger, som å flytte dyret fra Oslofjorden, er under diskusjon.»

Jdaini sa at kvinnelige hvalrosser veier mellom 600 og 900 kilo, eller omtrent 1300 til 2000 pund. Ifølge World Wide Fund for Nature er det mer enn 25 000 atlantiske hvalrosser i det iskalde vannet i Canada, Grønland, Norge og Russland. Sjøpattedyr vandrer langs kysten for å spise bløtdyr og andre virvelløse dyr på grunt vann.

Freya ble en sensasjon i sosiale medier i sommer, sa Runa Ae, som underviser i biologi ved Universitetet i Sørøst-Norge og vedlikeholder et Google-kart over Freya-observasjoner, til CNN. Flere populære videoer viser hvalross som går om bord i småbåter for å sole seg.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk CTRL+Enter.

Merk feil tekst og meld fra!

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *