Det kommer kraftig regn til Norge

Etter flere dager med varme nærmer det seg kraftig regn til Norge. Kraftig regn vil bli møtt med bl.a. innbyggere på Øst- og Nord-Norge. Væromslaget ble innledet av rekordvarme.

Onsdag 20. juli registrerte Lysebotn (Rogaland) årets høyeste temperatur i Norge – 33,6°C. Dette er to grader under rekorden fra 1970. For 52 år siden i Nesbyen (Viken) viste termometre 35,6°C. Juli-hetebølgen ble avsluttet torsdag 21. juli. – Alt tyder på at temperaturen vil synke i et område mellom 15 og 20 grader. Værskiftet vil i hovedsak merkes av innbyggere på Østlandet – melder Andreas Selberg fra Dagbladet Lars Meteorologisk Institutt.

Beboere i den nordlige delen av landet har slitt med det skiftende været siden torsdag. Lokale nedbørsmengder kom 21. juli, inkl. i Troms og Finnmark. Meteorologer spesifiserer at øyeblikkene med solen vil bli avbrutt av regnet. – Du kan fortsatt sole deg i solen. Det blir ikke grått hele dagen – forklarer meteorolog Lars Andreas Selberg.

22. juli og dagene etter er det best situasjon for innbyggerne på vestlandet og i sentrum av landet. I tillegg til å senke temperaturen, vil de kun møte regnbyger.

Kilder: Meteorologisk institutt, Dagbladet

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *