Norge hadde allerede hodeskuddsmistanker om mulig radikalisering | NÅ

Nødetatene hadde allerede i sikte mannen som er mistenkt for å ha skutt i en homoklubb i Oslo på grunn av en mulig radikalisering. Politiets sikkerhetstjeneste omtalte lørdag mannen som en radikalisert muslim med psykiske problemer.

42-åringen hadde vært kjent for norske sikkerhetstjenester siden 2015. I mai i år fant det sted en samtale med mannen, men det ser ikke ut til at den mistenkte hadde noen voldelige hensikter.

Mannen så imidlertid ut til å ha en historie med psykiske problemer. Det ble ikke avslørt nøyaktig hva han hadde med å gjøre.

Innspillingen fant sted over natten fra fredag ​​til lørdag på London Pub i Oslo. To menn over 50 år ble drept. Ifølge de siste polititallene ble også 21 skadd, ti av dem alvorlig skadd.

Den mistenkte ble pågrepet umiddelbart etter skytingen. To våpen, inkludert et automatisk skytevåpen, ble også beslaglagt under arrestasjonen. Mannen er mistenkt for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger. Han ville ha handlet alene.

Trusselnivået økte og Pride-arrangementene ble avlyst

Norge anser skytingen som en terrorhandling og hevet sitt nasjonale trusselnivå lørdag. Sikkerhetstjenestene bestemte dette fordi slike terrorhandlinger potensielt kan inspirere andre. Sikkerhetstjenesten understreker at det ikke er tegn til dette ennå.

Pride skulle arrangeres i Oslo denne helgen. I henhold Norske medier paraden som skulle finne sted på lørdag er avlyst. Andre arrangementer er også avlyst etter råd fra politiet.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *