Latvisk ambassadør i Litauen Solveiga Silkalna mottar akkrediteringsbrev

Den 27. juli 2023 presenterte den latviske presidenten Edgars Rinkēvičs akkrediteringsbrevet til Solveiga Silkalnas, Latvias neste ekstraordinære og befullmektigede ambassadør til Republikken Litauen, ved Riga-palasset.

Siden begynnelsen av sin diplomatiske karriere i 1995 har S. Silkalna jobbet i avdelingen for humanitære anliggender i Utenriksdepartementet og var direktør for PR- og presseavdelingen. I to år fungerte hun som assisterende utenriksminister for europeiske anliggender.

S. Silkalnas representerte Latvias interesser i utlandet ved Republikken Latvias faste representasjon til Europarådet, fungerte som ambassadør-permanent representant for FN i New York og sjefambassadørs viserepresentant ved ambassaden i Storbritannia. og Nord-Irland.

S. Silkalna var på vakt tre Utenriksrådgiver for statsministre, men fra 2019 til juli 2023 Utenriksrådgiver for Latvias president.

Hun ble uteksaminert fra University of Melbourne med en bachelorgrad i biologi og en mastergrad i statsvitenskap fra University of Latvia.

Solveiga Silkalnas erstatter den nåværende ambassadøren Induli Bērziņš, i vervet siden 2019.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *