Latviere blir mestere av romrakettmodellering / Artikkel

Modellen styres av en fjernkontroll og må holdes i luften i nøyaktig seks minutter. Når den tar av ved hjelp av en rakettmotor innen åtte sekunder, deaktiveres startmodus og modellen flyr i vinden. Landing bør utføres så nært landingssonens midtpunkt som mulig.

Dette har ungdommene klart med stor suksess også på den store verdensscenen.

Hemmeligheten bak å beseire verdens stormakter er å tenke som en fugl, avslørte Oskars Raudiņš, mester for romrakettmodellering av det tekniske innovasjonsselskapet «Annas 2».

«Det er en veldig vanskelig oppgave fordi vi ser etter oppstrømminger. Som fugler når de sirkler og beveger seg fremover. Vi prøver også å finne disse oppstrømningene,» sa Oscar.

Noen modeller er hjemmelaget av de letteste og mest holdbare materialene som finnes. Dette gjorde det mulig å slå representantene for USA og Kina, som også hadde kommet til finalen.

«Her bruker vi spesifikt ikke-standard superlett karbon på 17 gram per kvadratmeter. Du kan da tenke deg en kvadratmeter stoff som veier 17 gram. Og du kan bygge disse modellene fra det, forklarte Oskar.

Verdensmesteren i romrakettmodeller Karina Limor har avslørt at å nå mesterskapet var litt av et eventyr.

«Vi mistet modeller underveis, så hadde vi diskusjoner sent på kvelden med flyselskapene for å få modellene tilbake. Så kom en del ødelagt og vi brukte dager og netter på å fikse alt,» sa Karina.

Reisekoppen ble også anskaffet, som navnet til Latvia vil bli gravert på for andre gang etter 15 års pause.

I flyreplikaklassen, der ungdommene deltok med en kopi av «SpaceX Falcon Heavy», vant de ikke medalje, men erfaring, fordi modellene skytes opp med raketter som, som det viste seg, er betydelig større . kraftigere i USA enn i Europa.

Edijs Pumpurs, det latviske landslagets representant for romrakettmodellering, avslørte at lagets modellfly hadde sprengt og delt seg i luften.

Generelt avtar interessen for modellbygging, sa Oskars, modellfly- og dronelæreren som vant mestertittelen.

For å forklare dette, siterte han det harde arbeidet som er involvert, de lange timene som ble brukt på å polere og perfeksjonere modellen. Det mangler også finansiering.

Foreløpig lærer de barn på egenhånd og prøver å tiltrekke seg fans til å se konkurransen. Nå pakker en del av teamet sekken for å reise til Korea og delta i dronekonkurransen.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *