Latvias neste motstandere, finnene, beseiret norske hockeyspillere på overbevisende måte. Hovedhendelser / Artikkel

Nordmennene hadde gode sjanser til å score det første målet i første periode, men de forble uutnyttet.

Det finske landslaget scorer det første målet

Det finske landslaget åpnet scoringen sent i første periode, og spilte pucken på Hari Pesonens skudd i det tomme hjørnet av nettet.

Finland tar en tomålsledelse

I andre omgang økte imidlertid presset fra vertene, og motstanderne ble tvunget til å gjøre flere og flere feil, og Toni Rajala scoret det andre målet midtveis i tredje periode.

Det finske landslaget gjorde 3-0

Finnene fikk en utmerket kontring fire minutter før siste pause og Hannes Bjorninen sendte pucken inn for tredje gang.

Finland leder til 4:0

Ved starten av den siste tredjedelen oppnådde vertene et numerisk flertall og Joel Armia gjorde det 4:0.

Finland scorer kampens siste mål

Selv om tredje periode ikke var uten spenning, gikk kampen mot slutten av kampen i en roligere atmosfære. Jere Sallinen bommet imidlertid ikke på muligheten til å score det femte målet med et perfekt presist skudd.

Tidligere, i dagens første kamp i gruppe B, tapte det latviske landslaget 1:4 for det amerikanske landslaget, mens slovakene i gruppe A i Helsingfors var franske hockeyspillere overlegne med 4:2. I kveldskampen i Helsinki slo de nåværende tittelinnehaverne, kanadierne, det tyske landslaget 5-3.

I den første etappen av mesterskapet deles 16 lag inn i to grupper, hvor de spiller en round robin. De fire sterkeste lagene fra hver gruppe går videre til kvartfinalen.