Kirsis lover å revidere antallet underskrifter som kreves for å starte en offentlig høring

Mārtiņš Staķis

Medlem av Riga bystyre, «Progresīvie»

«Jeg husker ikke en slik samtale på kontoret vårt, og når alt kommer til alt, hvorfor presse ting videre, selv om det skjedde? Trykk på riktig tall i stedet for å prøve å skylde på andre for dine feil uten bevis.

Forskriften ble godkjent i dag i sin nåværende versjon, men ķirsis lovet at han ville diskutere dette spørsmålet med frivillige organisasjoner. I tillegg vil innbyggerne i Riga fortsatt kunne sende inn ideene sine gjennom kollektive innleveringer, som det kun trengs 2000 underskrifter for.

Bølgete kirsebær

Ordfører i Riga («New Unity»)

«Jeg er enig i at terskelen kan være lavere for visse saker, for eksempel for bygging av indre gårdsrom, dette påvirker kun beboerne i omkringliggende hus, der kan terskelen være lavere, men det er spørsmål på Riga-nivå hvor terskelen bør være. høyere.»

Dette forslaget ble imidlertid ikke støttet – i fremtiden, for å starte en offentlig høring i hovedstaden, vil det være nødvendig å samle inn 20 000 underskrifter, i henhold til endringene i statuttene til Riga bystyre vedtatt i dag av bystyret fra Riga .

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

Hovedinnsigelsene på møtet gjaldt imidlertid at daglig leder i fremtiden skulle ha en stedfortreder som skulle ha ansvaret for sentraladministrasjonen og dermed også for forvaltningen av kapitalaksjene. Til nå har denne aktiviteten kun vært overvåket av administrerende direktør.

«Min logikk er at hvis administrerende direktør er en aksjonær, er det han som jobber «direkte» med kapitalselskapene, og ethvert forsøk på å svekke makten hans eller avgi den til noen andre gjennom en politisk beslutning er helt feil, sier han. . Mārtiņš Staķis, medlem av Riga bystyre («Progressives»).

Bølgete kirsebær

Ordfører i Riga («New Unity»)

«Dette er ikke sant, det er ikke sagt noe om kapitalselskaper, og loven sier klart at eierandeler er administrerende direktørs privilegium, hvis han ønsker det kan han overføre dem, men «Det er hans avgjørelse, det er ingen av Verken rådets, presidentens eller politikernes.

Nye funksjoner er også tillagt varaordførere, som i fremtiden skal kunne føre tilsyn med daglig leders arbeid.

«På denne måten går vi tilbake til utgangspunktet vårt: økende politisk innflytelse på administrerende direktør,» sa Riga bystyremedlem Mārtiņš Kossovičs («Progressive»).

Bølgete kirsebær

Ordfører i Riga («New Unity»)

«Når det gjelder forvaltningen av arealene har kommunestyret rett til å fastsette ikke-finansielle mål for kapitalselskapene, og når det gjelder denne paragrafen vil varamedlemmene ha mulighet til å lede, men ikke bestemme, hvilke som skal stå på listen. .brett eller andre typer problemer.»

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *