Bahrain Victorious bekrefter ankomsten til den norske klatrer Torstein Træen

Torsdag 19. oktober 2023 kl. 12.08.

Navnet hans har lenge vært assosiert med Bahrain Victorious, men antrekket har nå delt det med omverdenen også. Torstein Træen spiller for Midtøsten-laget de neste to sesongene.

Træen er en rytter med en spesiell historie. I 2022 fikk den da 26 år gamle rytteren diagnosen testikkelkreft, men etter vellykket behandling gjorde han comeback på slutten av sesongen. Deretter oppnådde han tredjeplass i Tour of Langkawi.

Den norske klatreren blomstret virkelig forrige sesong, og kulminerte med en åttendeplass på Critérium du Dauphine. Træen debuterte også i Tour de France i år, men krasjet der den første uken. Han kunne ikke lenger skille seg ut etterpå, men han klarte å nå Paris takket være karakteren sin.

Piloten har tiltrukket seg interesse fra flere WorldTeams de siste månedene. Uno-X teamleder Jens Haugland håpet å beholde Træen om bord, men klarte ikke å beholde føreren på grunn av budsjettmessige årsaker. Bahrain Victorious, BORA-hansgrohe og AG2R Citroën var angivelig interessert i Træen, som til slutt valgte Bahrain Victorious.

Godt sted
«Jeg ser virkelig frem til å bli med Bahrain Victorious og ta på meg nye utfordringer,» sa den nye rekrutten i en uttalelse. «Jeg tror dette er et flott sted hvor jeg kan ta de nødvendige stegene i utviklingen min ved å lære av de flotte menneskene rundt meg.»

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *