NAV har glemt de syke og de svakeste? Behandlingstiden for søknader er forlenget inntil åtte måneder

FriFagbevegelse-redaksjonen publiserte NAVs svar på påstander om dårlig behandling av mennesker med nedsatt funksjonsevne. Arbeids- og ytelsesdirektør Stine Olsen i NAV bemerket at det ikke er uvanlig å utvide søknadsbehandlingen ut i sommersesongen på grunn av ferietiden. Hun nevnte også utvidelse av saksbehandlingstiden for søknader med inntil seks måneder. Problemene bør ta slutt til høsten. Institusjonen vil bevilge ytterligere midler, blant annet: til behandling av dokumenter vedrørende uførepensjon.

– NAV Arbeid og Ytelser vil ha færre ansatte og færre overtidstimer sammenlignet med 2022. Dette på grunn av de endrede rammebetingelsene. Samtidig måtte ressurser avsatt til sykepengeområdet prioriteres for å behandle nye erstatningskrav. fordeler sykefravær og vanlige arbeidsgiverrefusjoner. Flere og flere mennesker må nå vente lenger på at sakene deres skal behandles. Vi tar dette på alvor og prøver å hindre at en stønadsberettiget kommer til å stå uten inntektssikring, innrømmet NAV-representanten.

Ifølge institusjonens data har antall avslåtte uførepensjonssøknader økt betydelig siden 2017. På seks år er denne prosentandelen nesten doblet til 22 %. Årsakene inkluderer: upassende prosedyrer fra lokale NAV-byråer.

Kilder: FriFagbevegelse, Dagsavisen, MojaNorwegia.pl

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *