Kanadiske hockeyspillere unnslipper nederlag mot nordmenn ved slutten av ordinær tid og gir etter for «mobbere» / Artikkel

Andreas Martinsen ga nordmennene ledelsen midtveis i første omgang, før Sondre Olden doblet ledelsen tidlig i andre periode. Milan Lucic fikk tilbake et mål for Canada frem til midtveis i tredje periode, men favorittene reddet seg fra et reguleringstap 12 sekunder før slutten av ordinær tid, da målvakten ble erstattet av en spiller på banen og Lawson Kraus scoret. uavgjort med et skudd foran mål.

Episoder fra kampen Canada-Norge

Resultatet endret seg ikke på overtid, men i straffesparkkonkurransen etter kampen var det norske landslaget overlegne med 4:2. I de foregående 24 innbyrdes kampene hadde Canada lidd et nederlag bare én gang i 2000 i St. Petersburg (3:4).

I Tammerfors vant det svenske landslaget undergruppe A, og slo danskene 4:1. Det svenske landslaget har sikret seg minst 2. plass i gruppen og kjemper om førsteplassen mot det amerikanske landslaget tirsdag.

Episoder av kampen Danmark mot Sverige

Senere mandag møtes landslagene til Kasakhstan og Slovenia på Arena Riga, som ikke lenger har noen forhåpninger om å nå kvartfinalen, og Kasakhstan står ikke lenger i fare for å rykke ned fra eliten som slovenerne forlater. Denne kampen sendes direkte 20.10, du kan se LTV7 og LSM.lv.

Det latviske landslaget spiller siste kamp i gruppen mot Sveits tirsdag. For latvierne blir det en avgjørende kamp om en kvartfinaleplass, der minst uavgjort i ordinær tid, dersom nordmennene ikke klarer å ta ett eneste poeng fra Slovakia i dagens første kamp.

De fire sterkeste lagene i gruppen går videre til kvartfinalen. I undergruppe B i Riga er deltagelse i sluttspillturneringen allerede sikret av landslagene i Sveits, Tsjekkia og Canada, men i undergruppe A i Tammerfors er plassen i kvartfinalen allerede sikret for USA og Sverige. og Finland. Lag fra Tyskland og Danmark konkurrerer om den siste gjenværende plassen blant de åtte sterkeste lagene.

Hockey-VM finner sted i Riga og den finske byen Tammerfors, hvor medaljevinnerne offentliggjøres under finalen 28. mai.