Nederlandsk mann dør etter fall under fottur til norsk isbre | I utlandet

En fottur til en isbre i Sørvest-Norge ble til et mareritt for et nederlandsk par. Kvinnen snudde halvveis, mannen hennes fortsatte å gå, falt og bukket til slutt under for skadene.

Offeret ble funnet tidlig i morges etter et omfattende søk, melder Vestdistriktspolitiet på Twitter. De sa at mannen i 60-årene ble alvorlig skadet og ble fraktet med redningshelikopter til sykehus i Førde, en by i Vestland. En time senere ble det rapportert at nederlenderen hadde bukket under av skadene og hans pårørende var informert.

Utenrikskontoret i Haag er kjent med saken. «Vi yter konsulær bistand til familien,» sa en talsperson til dette nyhetsnettstedet.

Fornærmedes kone meldte sin mann savnet lørdag kveld etter at han ikke kom tilbake fra fottur til Haugabreen i Jostedalsbreen nasjonalpark (Sunnfjord kommune). Det ble deretter satt i gang et søk, som involverte tjue frivillige fra Røde Kors, fire medlemmer av en redningshundbrigade og en lokal personlighet. De fikk støtte fra et redningshelikopter. Klokken 05.30 fant en av redningshundene nederlenderen.

Mannen fikk alvorlige hodeskader, sier en talsperson for politiet til avisen. Verdens korridor. – Temperaturen i området var mellom 10 og 12 grader hele natten, og mannen hadde kun på seg shorts og t-skjorte, heter det i avisen.

ung og gammel

Haugabreen ligger i Nodfjorden og er i følge regionens nettsted en isbre tilgjengelig for store og små. Turgåere må ha «litt erfaring» med «stivandring» og være i «minimum fysisk form». I tillegg til fjellsko anbefales det å ta med varme, vindtette og vanntette klær, samt hansker og varm drikke.

Fotturen er på cirka 6,2 kilometer. «Fra parkeringsplassen kan du gå 5 minutter til idylliske Haugastølen. Herfra følger du den godt merkede stien langs breelva Driva som går gjennom et spektakulært brelandskap. WikiLoc, et nettsted med detaljer om turstier rundt om i verden. – Fra dalbunnen går stien opp i litt bratt terreng til utsiktspunktet Haugabreen. Det er mye stein og grus på denne stigningen. Steinene kan være glatte når det regner.

Se våre mest sette nyhetsvideoer i spillelisten nedenfor:

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *